Da Sol

Da Sol a dél-koreai Puszanban született, 1989-ben. 11 évesen kezdett zongorázni, eleinte autodidakta módon: felvételről hallgatta Bartók Béla Gyermektáncait és a hallottakat utánozva ismerkedett a hangszerrel. Később In Il Kimnél a Puszani Konzervatóriumban és Jong Phil Limnél a szöuli Koreai Művészeti Egyetemen tanult, majd 2006 októberétől a Lipcsei Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait Gerald Fauth növendékeként. 2010-től Karl-Heinz Kämmmerling és Arie Vardi tanítványa a Hannoveri Zeneművészet Egyetemen.

2006 óta Brüsszelben, Genfben, Münchenben és Nagoyában rendezett nemzetközi versenyeken ért el kiváló eredményeket. 2012-ben második díjat nyert a zürichi Anda Géza Zongoraversenyen.

Nemrég Beethoven II. Zongoraversenyét játszotta a Lipcsei MDR Szimfonikus Zenekarral, Michael Sanderling vezényletével, illetve debütált a berlini Philharmonie-ban, a Berlini Kamarazenekarral. Mindemellett rendszeresen turnézik a Német Vonós Filharmóniával. 2011 nyarán  a Nemzetközi La Roque d'Athéron Zongorafesztivál közönségét kápráztatta el, sőt ugyanebben az évben a Bodeni-tó partján rendezett „Ifjú Mesterek Nemzetközi Zongorafesztiválja" vendégeként Rahmanyinov III. zongoraversenyét adta elő a Délnyugat-német Filharmonikusok kíséretével.

2012 júniusában játszott a zürichi Tonhalléban, a Winterthur Musikkollegium Zenekarával, Theodor Guschlbaur vezényletével, illetve a David Zinman irányítása alatt működő Zürichi Tonhalle Zenekarral.

Da Sol napjaink fiatal zongoristagenerációjának egyik legtehetségesebb képviselője. Játékának izgalmas, szinte spirituális mélységét és jól érthető, érzékeny artikulációját dicséri a nemzetközi szaksajtó.


 

Nagy elődök

Mottó

Hirdetés

Hirdetés

 

Virtuális túra


Kodály intézet

Liszt Múzeum

Könyvtár