Anna Jastrzębska-Quinn zongora mesterkurzust tart a Zeneakadémián

A varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Egyetem Zongora Tanszékének vezetője április 26-án és 27-én látogat el egyetemünkre.

Időpont és helyszín:

2018. április 26. (csütörtök), 14.00-18.00, Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

2017. április 27. (péntek), 10.00-13.30, 14.30-18.00, Zeneakadémia Főépület, I. Előadóterem

 

A kurzus nyelve:

angol

 

Jelentkezés és részvétel:

Aktív résztvevőként a Zeneakadémia zongora szakos növendékei jelentkezhetnek, szabadon választott darabbal. 

A kurzus külsősök számára is nyitott, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni – aktív résztvevőként a játszani kívánt darab megjelölésével – Gál Imola tanszéki ügyintézőnél lehet a gal.imola[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2018. április 23. (hétfő)

 

Professzor Anna Jastrzębska-Quinn 1979 óta oktatója a varsói Fryderyk Chopin Akadémiának, melynek Zongora, Csembaló és Orgona Tanszékét 2012 óta vezeti. Hallgatói graduális és posztgraduális képzés keretében is tanulnak nála, többek között Lengyelországból, Spanyolországból, Dél-Koreából, Norvégiából, Görögországból, Japánból, Oroszországból és Kínából. Rendszeresen tart mesterkurzusokat és kérik fel nemzetközi versenyeken a zsűri tagjának. Művészetét a fesztiválok közönsége világszerte ünnepli és a legrangosabb karmesterekkel dolgozott már együtt.

Művészi karrierjének kiemelkedő pillanata volt, amikor 1974-ben még diákként együtt játszhatott a varsói Nemzeti Filharmonikusokkal Karol Teutsch vezénlyete alatt. Előadói karrierje – melyben Chopin művei kiemelt helyet foglalnak el – azóta töretlenül ível felfelé: szólóestek sora áll mögötte, a legkiválóbb zenekarokkal dolgozik együtt és olyan neves művészekkel játszik kamaraegyüttesben, mint Kaja Danczowska (hegedű), Raphael Hillier (hegedű), Shauna Rolston (cselló), David Stewart (hegedű).


 

Nagy elődök

Mottó

Virtuális túra


Kodály intézet

Liszt Múzeum

Könyvtár