Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Paul McCreesh és a Gabrieli Consort

2019. január 22. 19.30-22.00

Nagyterem

A vokális zene mesterei

Paul McCreesh és a Gabrieli Consort A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Purcell: Artúr király

Anna Dennis, Mhairi Lawson, Rowan Pierce (szoprán), Jeremy Budd, James Way (tenor), Ashley Riches (basszbariton), Roderick Williams (bariton)
Gabrieli Consort & Players
Vezényel: Paul McCreesh

A táncot, az éneket, a prózai megszólalásokat és a látványos színpadi hatásokat elegyítő semi-opera: ez Henry Purcell 1691-es Artúr királyának műfaja. A legendabeli britanniai uralkodónak itt nem jut énekszólam, annál inkább jut viszont a semi-operában felvonuló különböző mitológiai alakok egész sorának. Purcell különleges remekműve ezen az estén a zenekari és vokális interpretációra összpontosítva fog megszólalni Paul McCreesh avatott irányítása alatt. A reneszánsz és a barokk zene historikus előadásának világszerte ünnepelt specialistája saját együttese, az 1982-ben megalapított Gabrieli Consort & Players élén érkezik majd a Zeneakadémiára. McCreesh és a Gabrieli időről időre elhagyja szigorúan vett korszakait, és ilyenkor rendre kiderül: Berlioz vagy éppen Britten műveinek is nagyszerű megszólaltatói.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 700, 5 100, 6 500, 7 800, 8 600 Ft