Szolgáltatási területek: büfé, catering

Főépület

Az épület üzemeletetése során várhatóan kiszervezésre kerülő szolgáltatási funkciók, a büfé és catering számára az alagsorban biztosítják a raktár-, felvonulási- és szociális helyiségeket. Tekintettel az épület műemléki értékeire, a catering és büfé technológiák belsőépítészeti vonatkozásai miatt azok kialakítását tervezik, azonban a technológiai eszközök a kiviteli terveknek megfelelő beszerzése az üzemeltető/szolgáltató feladata lesz. A jelen beruházás keretében e technológiai eszközök részére a megfelelő helyiségeket, gépészeti- villamossági kapcsolatokat, illetve a belsőépítészetileg hangsúlyos elemeket (pultok, asztalok, székek) biztosítjuk, de a hűtőket és egyéb konyha- és büfétechnológiai eszközöket a szolgáltató szerzi be. Az épület földszintjén a Király utcai oldal lefedésével tervezett új közönségforgalmi térben egy egész nap működő büfét helyeznek el. Az emeleten a Kis- és Nagyterem közötti udvar lefedésével másik kisebb foyert terveznek, amelyben van büfé, ez is csak hangversenyek idején van nyitva. Az első emeleti foyer alkalmas fogadások megtartására is, amelyeket esetenként teljesen zárt rendszerrel dolgozó catering szolgáltatás lát majd el. A catering szállítási útvonala a Dohnányi utcai gazdasági bejárat, az ezen az oldalon lévő teherlift, illetve a pinceszinti folyosó.