A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
A Zeneakadémia és a Guildhall School of Music & Drama közös zeneszerző-projektje

2018. november 12. 19.00-21.00

Solti terem

A Zeneakadémia és a Guildhall School of Music & Drama közös zeneszerző-projektje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Tornyai Péter: l'alone del silenzio
Mozart: Esz-dúr („Kegelstatt”) trió zongorára, klarinétra és brácsára, K. 498
SZÜNET
Jonathan Woolgar: Trio-Sinfonie
Smetana: g-moll zongoratrió, op. 15

Sándor Balázs (klarinét), Kalocsai Eszter (brácsa), Gonda Katalin (zongora)
Mithras Piano Trio, tagjai: Ionel Manciu (hegedű), Leo Popplewell (cselló), Dominic Degavino (zongora)

A budapesti és a bécsi Zeneakadémia Áramlatok elnevezésű együttműködése 2015 óta nagyban hozzájárul a nemzetközi kortárszenei diskurzus gazdagodásához. A két intézmény minden alkalommal egy harmadik partner bevonásával, egy-egy specifikus témára koncentrálva rendez szimpóziumokat, hangversenyeket és workshopokat. Az előző években többek között Prágából, Rigából és Helsinkiből érkeztek zeneszerzők, és olyan témák kerültek terítékre, mint a népzene kortárs vetülete, a nagybőgő, a fagott, illetve a gitár felhasználási lehetőségei. Idén a bécsi intézmény helyét a nagy múltú Guildhall School of Music and Drama veszi át a kooperációban. Az intézmény neve ismerősen csenghet a hazai koncertlátogatóknak, hiszen a 2016-os Operavizsga Fesztivál alkalmával a londoni muzsikusok már bemutatkoztak hazánkban. A közösen megrendezett hangverseny középpontjába a kamarazene, a vonóstrió műfaja kerül.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

Díjtalan belépő igényelhető a Zeneakadémia jegypénztárában, a koncert előtt egy hónappal.