Andy Middleton jazz-szaxofon mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. február 9.

A kurzus időpontja:

2018. február 15. (csütörtök), 11.00-15.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Jazz Tanszék

1092 Budapest, Köztelek utca 8., 114. terem

 

A kurzus témája:

Szabad improvizációs technikák és gyakorlatok

 

Az aktív részvevőket a tanszék oktatói osztják be. A kurzuson nézőként csak a Zeneakadémia hallgatói vehetnek részt.

 

Andy Middleton az Egyesült Államokban, Harrisburgban született, zeneszerzői mesterdiplomáját a Miami egyetemen szerezte meg. Közel 20 éven át játszott New Yorkban, majd 2006-ban Bécsbe költözött, a bécsi konzervatórium meghívására. Azóta tanít itt professzorként jazz zeneszerzést, jazz elméletet és szaxofonjátékot.

Több kritikus szerint Andy Middleton a legjobb szaxofonosok egyike. Magával ragadó virtuozitás és széles skálán mozgó játék jellemzi, meleg, lírai, ugyanakkor lendületes kompozíciói és előadásmódja mesteri és másokat is inspiráló előadóvá teszik őt. A saját szerzeményei harmonikusak, melodikusak, a jazz hagyományaiban gyökereznek, ugyanakkor modern hangon szólalnak meg. Előadóként unikális stílus jellemzi.

A kiváló zenészek listája, akikkel játszott vagy lemezt is készített, igen hosszú lenne, de íme néhány név:  -  Kenny Wheeler, David Holland, Billy Hart, Maria Schneider, Randy Brecker, Bill Evans, Lionel Hampton, Bob Mintzer, Joey Calderazzo, Scott Colley és Adam Nussbaum -  és 2014 októberében Oláh Kálmán is, akinek a szerzői estjén, a Zeneakadémia Nagytermében Andy Middleton volt az egyik vendégszólista, és azóta már többször is játszottak együtt.

Címkék