Daniel Glass jazzdob mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. május 3.

Időpont, helyszín:

2018. május 11. (péntek), 11.00

Köztelek utcai épület, 114. terem

 

Jelentkezés és részvétel:

A kurzusra az aktív részvevőket a tanszék osztja be.

Passzív részvevőnek bárki ingyenesen részt vehet a kurzuson, jelentkezni Borzi Andreánál lehet a borzi [dot] andrea [at] zeneakademia [dot] hu e-mail címen.

 

Daniel Glass díjnyertes dobos, zeneszerző, zenetörténet-kutató és doboktató. A tradicionális amerikai zenei stílusok széles körben elismert szaktekintélye. Több mint 20 évig tagja volt az úttörő Royal Crown Revue-nek, amely élen járt az 1990-es években világszerte újjáéledő „retro-swing” irányzat népszerűsítésében. Daniel Glass számos kiváló művésszel készített lemezfelvételt és lépett fel, mint például Bette Midler, Liza Minnelli, Brian Setzer, Marilyn Maye, Freddie Cole, Jose Feliciano és a KISS frontembere, Gene Simmons. Jelenleg New Yorkban él, ahol 2010 óta minden hétfőn a világhírű Birdland jazz klub állandó fellépője. Nyaranta a négynapos Jazz Intensive kurzus  házigazdája a manhattani Drummers Collective oktatóközpontban.

Daniel Glass 1999 óta öt könyvet és négy DVD-t adott ki, valamint számos cikket publikált az amerikai zene és dobolás történetéről. A Rock'n'Roll dobolásról szóló cikke bekerült az Ütőhangszeres Enciklopédiába (Encyclopedia of Percussion). Daniel publikációi jelenleg a Miami Egyetem, a Berklee College of Music, a USC és más vezető zeneiskolák tananyagában is szerepelnek.

Oktatóként több, mint 300 bemutatót, mesterkurzust és szemináriumot tartott különböző intézményekben, fesztiválokon és zenei konferenciákon világszerte. 2014-ben az indianapolisi Rhythm Discovery Centerben az amerikai ütőhangszeres szövetség, a Percussive Arts Society rangos díjjal jutalmazta a dobfelszerelések történetét bemutató kiállítás kutatómunkájáért.

További információ: www.danielglass.com

Címkék