Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc

Echo Klassik díjat vett át Boldoczki Gábor

2017. október 31.

Szóló hangszeres kategóriában az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért kapta a rangos elismerést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvós Tanszékének tanára.

 

A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono Akademie idén huszonkét kategóriában ötvennégy hangszeres zenésznek, énekesnek, karmesternek, zenekarnak és zenei kiadónak ítélte oda díjait. Egyetemünk trombitatanára mellett díjazottként végzett többek közt Joyce DiDonato, Matthias Goerne, Kent Nagano, Fazil Say, és Jonas Kaufmann is. Az 1994 óta odaítélt elismerések átadását október 29-én rendezték Hamburgban az Elbphilharmonie koncerttermében, az est házigazdája Thomas Gottschalk volt. A díjnyertes albumon hallható többek között Krzysztof Penderecki és Fazil Say egy-egy trombitaversenye, melyet a két szerző a művész számára komponált.

Boldoczki Gábor a Zeneakadémián tanári tevékenysége mellett koncertező művészként is aktívan jelen van, legközelebb 2017. december 1-én hallhatja őt a közönség a Nagyteremben, ahol a PKF – Prague Philharmoniával ad közös koncertet, „Bohemian Rhapsody” címmel.
 

Zeneakadémia / echoklassik.de

Címkék