Egyetemünk két oktatójának albuma az International Classical Music Awards jelöltjei között

2017. november 30.

Szóló hangszeres kategóriában Lajkó István Liszt-lemezét, vokális kamarazene kategóriában Baráth Emőke egykori hallgatónk és Virág Emese Debussy-albumát jelölték a 2018-as International Classical Music Awardsra, mely a világ vezető független hanglemezszakmai díjának számít. A zsűriben Magyarországot a Gramofon zenei folyóirat főszerkesztője, Retkes Attila képviseli.

Az egyetem Ének Tanszékének korrepetitora, Virág Emese közreműködik zongorán azon a lemezen, melyen Baráth Emőke Claude Debussy dalait énekli. A CD több mint húsz évet ölel át Debussy vokális életművéből, a dalokon kívül a Chansons de Bilitis és a Fêtes galantes ciklusa is felcsendül.

A Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének tanára, Lajkó István albuma igazi világpremier, a művész Liszt Faust-szimfóniájának Carl Tausig-féle átiratát rögzítette a Hungarotonnál.

A kategóriák győztesei 2018. január 18-án kerülnek közzétételre, a díjkiosztó gálakoncertjére 2018 áprilisában Katowicében kerül sor, a Lengyel Rádió Nemzeti Szimfonikus Zenekara közreműködésével.