Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Felvételi tájékoztató a BA elektronikus zenei médiaművészet szakirányról

2018. január 15.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi tájékoztatót tart az Elektronikus zenei médiaművészet BA szakirányra 2018-ban felvételiző hallgatók részére.

 

Helyszín:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, XXV. terem
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

 

Időpont:

2018. február 8., 17.00-18.30

 

A Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetemen 2011-ben indított szakirány célja, hogy az elektronikus eszközöket, számítógépeket alkalmazó zeneszerzők, hangdesignerek egyetemi szinten sajátíthassák el a területre jellemző ismereteket.

A BA szak 3 éve alatt a diákok tanulmányozzák az elektroakusztikus és számítógépes zene történetét, kompozíciós technikáit és a leggyakrabban használt programokat és programnyelveket. A hallgatók megismerkednek a hangelemző, hangelőállító, hangátalakító, MIDI/OSC-szerkesztő, interaktív zenei és algoritmikus zenei kezelő programok használatával, és az elsajátított programok és programnyelvek segítségével elektroakusztikus és számítógépes zenei stílusgyakorlatokat, kompozíciós etűdöket, saját műveket és önálló zenei projekteket készítenek. Hangsúlyos területe az oktatásnak a számítógépek megjelenése óta kialakulófélben lévő új műfajok megismerése, társművészeti alkotások létrehozása.

Tanulmányaik során a diákok a zeneszerzés hagyományos, akusztikus hangszeres formáit is megismerik.A tájékoztatón:

  • ismertetjük a szakirány programját,
  • bemutatjuk a szakirányon tanító oktatókat,
  • bejárjuk a megújult számítógépes oktatóhelyiségeket,
  • információt adunk a felvételi eljárásról és a felvételi előkészítőről,
  • válaszolunk a jelentkezők kérdéseire.


A tájékoztatóra regisztrálni kell az ezmmlfze[kukac]gmail.com email címen.