Fiatal zenészeink határok nélkül

2018. július 18.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatója is helyet kapott idén az I, CULTURE zenekarban, amely kelet- európai és dél-kaukázusi országok fiatal zenészeiből alakul minden évben.

Dauner Kinga, Gál-Tamási Anna, Kindlinger Jessica és Pallagi Róbert Benjámin az áprilisi budapesti meghallgatáson nyerték el a lehetőséget, hogy részt vegyenek ebben a lengyel kezdeményezésre indult együttműködésben, amely a zene segítségével hivatott erősíteni a kulturális kapcsolatokat a benne résztvevő országok: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Örményország és Ukrajna között.  A magyarországi meghallgatások a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen zajlottak. Krzysztof Olendzki, a warsói Mickiewicz Intézet igazgatója levélben köszönte meg a Zeneakadémia támogatását  Dr. Vigh Andrea rektornak a  hallgatók sikerét követően, kiemelve, hogy  a budapesti Zeneakadémia kiváló szakmai és művészi színvonalon biztosítja a tehetséges növendékek oktatását.

 

 

A zenekar idén Varsóban kezdi nyári koncertkörútját, majd Montpellier-ben, Amszterdamban  és Koppenhágában lép fel Kirill Karabits művészeti vezető vezényletével. Repertoárjukon idén helyet kap Sztravinszkij Tavaszi Áldozat c. műve és Csajkovszkij Hegedűversenye is, a kiváló szerb hegedűművész, Nemanja Radulovic közreműködésével.

Címkék