Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Kangho Lee cselló mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2017. október 18.


Időpont:

2017. november 20. (hétfő), 9.00-12.00 és 14.00-16.30, Főépület X. terem

2017. november 21. (kedd), 15.00-18.00, Főépület I. előadóterem

 

Jelentkezés (aktív résztvétel):

A kurzuson csak a Zeneakadémia csellista növendékei játszhatnak. A jelentkezéskor kérjük megírni a játszani kívánt művet!

Zongorakísérőt nem biztosítunk, arról a hallgatóknak kell gondoskodniuk, amennyiben szükséges.

 

Jelentkezés (passzív résztvétel):

A kurzus külsősök számára is nyitott, de regisztrációhoz kötött. Kurzusigazolás igényt előre kérjük jelezni a személyes adatokkal együtt (Név, születési hely és idő, anyja neve).

 

Jelentkezni (aktív és passzív részvevők esetén is) 2017. november 15. (szerda) 12 óráig lehet Gál Imolánál a gal.imola[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

 

Kangho Lee tizenkét éves kora óta az egyik legkeresettebb csellóművész és kamarazenész Koreában. Fellépéseit Dél-Korea legnagyobb zenekaraival évek óta zajos siker kíséri mind a közönség mind a kritika részéről. Tanulmányait Korea után a Yale-n folytatta, majd doktori fokozatot szerzett a New England Conservatory-ban.

Számos európai városban fellépett Párizsitól Rómán át Genfig, illetve gyakran fellép Moszkvában és Szentpéterváron a Moszkvai Zeneakadémia vendégeként. Játszott New Yorkban, Los Angelesben, Pittsbugh-ben és Bostonban is.

Számos nemzetközi verseny zsűrijének a tagja, a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem csellóprofesszora.

Címkék