Nino Zsvania (zongora) kortárs előadói gyakorlat mesterkurzusa a Zeneakadémián

2017. november 23.

2017. november 27. – december 1.

A kurzus helye: X. terem

A kurzus nyelve: német, angol

A kurzus beosztása:

 

 

 

Nino Zsvania Grúzia egyik  vezető zongoraművésze, a tbiliszi Grúz Nemzeti Zeneakadémia dékánja.

Zongoratanulmányait 6 évesen a Zeneakadémia rendkívüli tehetségei programjában kezdte, és Alma Matere minden képzését kijárva 2000-ben végzett.  Rögtön a végzés után Németországban folytatta tanulmányait, előbb Düsseldorfban, majd a Stockhausen által tartott képzéseken vett részt a mester személyes irányításával, itt kötelezte el magát véglegesen a XX. sz-i modern zene mellett.

Elköteleződését több versenygyőzelem is elősegítette, pl. a Schmolz-Bickenbach Prizes ill. a Concours International Piano XXe siècle d'Orléans 2002, ahol három díjat is nyert.  2003.ban ösztöndíjasként a frankfurti  International Ensemble Modern Academy-n tanult és részt vett az intézmény híres együttesének számos projektjében.  

2005-ben hazatért Grúziába és megvédte doktori disszertációját "Karlheinz Stockhausen's Piano Work and the Problem of Enlargement of Functions of a Pianist in New Music" címmel, és elkezdett tanítani a Zeneakadémián. Számos úttörő, a kortárs zenét népszerűsítő kezdeményezés kapcsolódik a nevéhez, emellett rendszeresen jár külföldre kortárszenei konferenciák, fesztiválok, versenyek rendszeres meghívottja. 2010-ben egy szemesztert töltött a New England Conservatory-ban (Boston, USA).  

Látogatására az Erasmus+ KA107 program keretében kerül sor.

Címkék