Plácido Domingo és az Europa Nostra Örömóda felhívása

2018. április 11.

A projekt, melynek a Zeneakadémia az egyik nagykövete az EUYO és a BOZAR mellett, a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozat részeként került meghirdetésre és az Europa Nostra elnöke Plácido Domingo neve fémjelzi az #Ode2Joy Challenge felhívást.

Maestro Domingo videóban kéri az európai polgárok csatlakozását a projekthez. Az Örömóda közös európai kulturális örökségünk egyik szimbóluma, az Európai Unió himnusza.

Meríts ihletet Beethoven gyönyörű zenéjéből!

 

Tudnivalók:

Bárki jelentkezhet, aki – akár amatőrként, akár profiként – úgy érzi, hogy mondanivalóját művészi eszközökkel tudja kifejezni, legyen az a zene, a tánc, a fotográfia, a költészet, az írás, vagy a rajz nyelvén, egy előadás, egy képregény, egy játék, egy alkalmazás vagy egy video formájában. Nemcsak egyének, kisebb formációk, de komplett osztályok, iskolák is pályázhatnak!

Rögzítsd a produkciód (jó lenne, ha a kulturális örökség szempontjából is fontos helyeken történne), majd töltsd fel közösségi oldalaidra #Ode2Joy hashtaggel, az Europa Nostra közösségi oldalainak linkjeivel együtt (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube). E-mailen is elküldhető a felvétel az odetojoy [at] europanostra [dot] org e-mail címre.

A legjobb produkciók készítőit meghívják a 2018. június 18-24 között Berlinben rendezendő Európai Kulturális Örökségi Csúcstalálkozóra, ahol találkozhatnak Plácido Domingo-val is. Berlinben, a Nemzeti Könyvtárban őrzik Beethoven Örömódájának eredeti kéziratát.

Biztosan lesz egy nagy esemény Írországban, ahol az Ír Rádió Kórusa lép fel Írország emblematikus UNESCO világörökségi helyszínén a Brú na Bóinne-nál és lesz egy nagy táncolás ipari műemlékeknél Work It Out néven.

Május 9-én az Európa Napon élő közvetítések lesznek, akik csatlakoznak a felhíváshoz és előadják az Örömódát bekerülhetnek a közvetítésfolyamba, emellett a franciaországi Bougival városában is szerveznek egy összművészeti fesztivált a Centre Européen de Musique és a város támogatásával.

A felhívás nem ér véget május 9-ével, egész évben, de még jövőre is várják újabb és újabb produkciók feltöltését!