Sir John Eliot Gardiner előadást tart november 3-án a Solti teremben – VÁLTOZÁS!

2018. október 31.

Időpont- és helyszínváltozás!

Időpont- és helyszínváltozás: az előadás 12 órakor kezdődik a Solti teremben!

Kedves Hallgatók!

Aligha van szükség rá, hogy Sir John Eliot Gardinert bemutassam Önöknek: nemcsak a historikus előadói gyakorlat egyik legjelentősebb alakjáról van szó, de napjaink egyik leginspiratívabb karmesteregyéniségéről is, a nemzetközi zenei élet kevés élő legendájának egyikéről. Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy a Doktori Iskola meghívására Sir John Eliot november 3-án (szombaton) 12 órától előadást tart kifejezetten a Zeneakadémia diákjai számára a Solti teremben. Az elmúlt évadban lépett fel először a felújított Nagyteremben (együttesei élén Bach-kantátákat vezényelt, felejthetetlenül), és annyira lenyűgözte a Zeneakadémia épülete és atmoszférája, hogy örömmel fogadta el felkérésünket, amelynek a Művészetek Palotájában november 2-án tartandó koncertje másnapján tud eleget tenni (a Forradalom és Romantika Zenekara, illetve saját kórusa, a Monteverdi Choir élén Verdi Requiemjét fogja vezényelni).

Az előadásra ugyan az őszi szünet utolsó napjaiban kerül sor, mégis, javaslom, hogy aki teheti, éljen a lehetőséggel: egy-egy ilyen előadás olykor többet ér, mint megannyi főtárgy- vagy zenetörténet óra. A Gardinerhez hasonló, valódi mesterek szellemi-fizikai jelenléte hetekre, hónapokra vagy akár egy életre meghatározhatja mindazt, amit a zenéről gondolunk.

Az angol nyelvű előadáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérem, hogy az érdeklődők október 26. péntekig jelezzék részvételi szándékukat a freytag.orsolya[kukac]zeneakademia.hu címen (az e-mailben kérem megadni az Neptun/ETR-kódot és a szakirányt).

 

Szeretettel üdvözli Önöket:

Dr. Vigh Andrea
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora