Ted Rosenthal jazz zongora mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2017. december 7.

December 13-án szerdán 10 és 12 óra között a Köztelek utcai épület 114. termében  mesterkurzust tart Ted Rosenthal jazz-zongorista.

A kurzuson bármely zeneakadémista hallgató nézőként részt vehet.

 

 

Ted Rosenthal amerikai jazz zongorista generációjának egyik vezető egyénisége. Világszerte koncertezik triójával, emellett olyan nagyságokkal játszott együtt karrierje során, mint Gerry Mulligan, Art Farmer, Phil Woods,  James Moody, Wynton Marsalis és a Lincoln Center Jazz Orchestra, The Vanguard Jazz Orchestra és a Carnegie Hall Jazz Band. Emellett fellép szimfonikus zenekarokkal is, mint például The Detroit Symphony, The Rochester Philharmonic, vagy a Pittsburgh Symphony. Rendszeresen kíséri a vokális jazz olyan nagyságait, mint Helen Merrill, Ann Hampton Callaway és Barbara Cook.

15 önálló CD-je jelent meg, amelyeken híres amerikai sztenderdek, jazz- és klasszikus dallamok feldolgozásai mellett saját szerzeményei is szerepelnek, továbbá csaknem 30 CD-n szerepelt közreműködőként. 2014-ben megjelent Rhapsody in Gershwin című albuma az Amazonon és az iTunes-on is az eladási listák élére került.

Előadó művészeti tevékenysége mellett a Jazz at the Riverdale Y művészeti vezetője, illetve tanít is, többek között alma materében, a Manhattan School of Music-on, illetve a Juilliard School-on.

Címkék