XV. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Kamarazene Kabinetje és a Conservatory Alapítvány 2018. március 2. és 4. között rendezi meg a XV. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt a zeneművészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók számára.

 

Részvételi feltételek:

A találkozóra vonós, illetve zongorás kamarazene csoportok jelentkezését várjuk (az azonos hangszerekből létesített kamarazenei formációk kivételével), melyeknek minden tagja nappali tagozatos hallgatói jogviszonyban áll saját intézményével. Együttesenként egy-egy fúvós, vagy énekes hallgató részvétele lehetséges. Minden intézmény kb. 60 perc műsoridőben mutathatja be programját. A produkciókat zsűri értékeli, a legkiemelkedőbbek nívódíjban, illetve pénzjutalomban részesülnek és fellépnek a találkozó gálahangversenyén. A műsorválasztásban szorgalmazzuk a kortárs magyar művek előadását, illetve Dohnányi Ernő és Weiner Leó kamarazenéjének műsorra tűzését is.

Nevezési díj: 13.000,- Ft/fő, mely összeg a szállást és az ellátást nem tartalmazza.

A versenyzők elhelyezése a korábbiakhoz hasonlóan kapacitás függvényében a Weiner Leó Kollégiumban történik.

 

Jelentkezés:

1.) Intézményi jelentkezés határideje: 2018. január 24.

A jelentkezési lap letölthető innen! A kitöltött jelentkezési lapot a Tanulmányi Osztályon, Palágyi Diána tanulmányi előadónál lehet leadni a Ligeti épület 010. irodájában.

Amennyiben a jelentkezések száma meghaladja a megadott műsoridőt, a Kamarazene Tanszék vezetője dönt a jelentkező csoportokról. A kiválasztott csoportok jelentkezését az egyetem küldi tovább a verseny szervezőinek, a jelentkezési díj befizetéséről azonban minden hallgató maga köteles gondoskodni.

2.) Jelentkezési határidő a kiválasztott csoportoknak: 2018. február 3.

Az elektronikusan, hiánytalanul kitöltött jelentkezési lapot kérjük a molnar.zsolt[kukac]music.unideb.hu e-mail címre elküldeni, valamint kinyomtatva és aláírva postai úton is eljuttatni az alábbi címre:

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
4032 Debrecen, Nagyerdei krt.82.

A rendezvény pénzügyi lebonyolítója a Conservatory Alapítvány.
A részvételi díjat a megjelölt határidőig az Alapítvány számlaszámára (OTP 11738008-20715995) kérjük átutalni.

Minden kedves résztvevőnek jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk!

 

Molnár Zsolt
főiskolai docens
kabinetvezető

       Dr. Lakatos Péter
       egyetemi docens
      dékán