A Tempus Közalapítvány pályázati felhívásai külföldi képzésekre

Teljes képzés:

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017/2018-as tanévben megvalósítható egyetemi alap-, mester- és doktori szintű teljes képzésre.

Magyarországnak számos országgal van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása („munkaterv”). Ezek hatálya általában három év, azonban megújításukra egymástól eltérő időpontban kerül sor, így jelentős számban vannak olyan munkatervek, amelyeket a 2017/2018. tanévre vonatkozó pályázati felhívás összeállításakor még nem írtak alá. A munkatervi tárgyalások során előfordulhatnak változtatások, s így fennáll a lehetősége, hogy az alábbiakban közzétett ösztöndíj-lehetőségek nem a meghirdetett formában valósulnak meg. A Tempus Közalapítvány a jelen pályázati felhívás közzététele és a benyújtási határidők között bekövetkezett változásokat honlapján közzéteszi.

Amennyiben tehát a pályázati felhívás az egyes országoknál feltünteti, hogy a munkaterv megújítása folyamatban van, célszerű a pályázat elkészítése előtt tájékozódni az esetlegesen bekövetkezett változásokról.

A pályázati felhívás a felsorolt országokba teljes, diplomát adó alap-, mester- és doktori képzésre ad lehetőséget, csak államilag elismert külföldi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok céljára.

Csak államközi státuszban, támogatás nélkül lehetséges a kiutazás, amennyiben a pályázat megfelelő és pénzügyi támogatás nélkül is vállalja a részvételt, és a külföldi fogadó fél visszajelzi a fogadó szándékot.

 

A pályázat leadási határideje: 2017. március 6. (hétfő) 23.00 óra

 

További információk a pályázati felhívásban!

 

Részképzés:

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017/2018-as tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre.

Magyarországnak számos országgal van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása („munkaterv”). Ezek hatálya általában három év, azonban megújításukra egymástól eltérő időpontban kerül sor, így jelentős számban vannak olyan munkatervek, amelyeket a 2017/2018. tanévre vonatkozó pályázati felhívás összeállításakor még nem írtak alá. A munkatervi tárgyalások során előfordulhatnak változtatások, s így fennáll a lehetősége, hogy az alábbiakban közzétett ösztöndíj-lehetőségek nem a meghirdetett formában valósulnak meg. A Tempus Közalapítvány a jelen pályázati felhívás közzététele és a benyújtási határidők között bekövetkezett változásokat honlapján közzéteszi. Amennyiben tehát a pályázati felhívás az egyes országoknál feltünteti, hogy a munkaterv megújítása folyamatban van, célszerű a pályázat elkészítése előtt tájékozódni az esetlegesen bekövetkezett változásokról.

Külföldi alap-, mester- vagy doktori- szintű, illetve osztatlan képzésen történő résztanulmányok folytatásához nyújtott támogatást jelent

3 - 10 hónapon át. Az ösztöndíj csak államilag elismert külföldi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok céljából vehető igénybe.

 

A pályázat leadási határideje: 2017. március 6., hétfő, 23.00 óra 

 

További információk a pályázati felhívásban!

 

Nyári egyetem:

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017 nyarán megrendezendő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre.

Magyarországnak számos országgal van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális együttműködési megállapodása („munkaterv”). Ezek hatálya általában három év, azonban megújításukra egymástól eltérő időpontban kerül sor, így jelentős számban vannak olyan munkatervek, amelyeket a 2017/2018. tanévre vonatkozó pályázati felhívás összeállításakor még nem írtak alá.  A munkatervi tárgyalások során előfordulhatnak változtatások, s így fennáll a lehetősége, hogy az alábbiakban közzétett ösztöndíj-lehetőségek nem a meghirdetett formában valósulnak meg. A Tempus Közalapítvány a jelen pályázati felhívás közzététele és a benyújtási határidők között bekövetkezett változásokat honlapján közzéteszi.

Amennyiben tehát a pályázati felhívás az egyes országoknál feltünteti, hogy a munkaterv megújítása folyamatban van, célszerű a pályázat elkészítése előtt tájékozódni az esetlegesen bekövetkezett változásokról.

A 2-8 hetes nyári egyetemi programok többnyire a fogadó ország kultúrájának, művészetének megismerésére, a pályázó nyelvtudásának tökéletesítésére nyújtanak lehetőséget. Programjukat és helyszínüket a fogadó fél határozza meg, ennek következtében egyéni kutatómunkára, más helyszínen folytatandó tudományos tevékenységre nincs mód.

Amennyiben a rendezvény tematikája más szakterületre irányul, azt az egyes munkatervi pontoknál jelezzük. A legtöbb esetben ismerni kell a fogadó ország nyelvét is.

Államközi státuszban, támogatás nélkül is lehetséges kiutazás, amennyiben a pályázó nem nyeri el az ösztöndíjat, de a pályázata megfelelő és pénzügyi támogatás nélkül is vállalja a részvételt, és a külföldi fogadó fél visszajelzi a fogadó szándékot.

A pályázók végzettsége alatt a pályázás időpontjáig megszerzett végzettség értendő.

 

A pályázat leadási határideje: 2017. január 16., hétfő, 23.00 óra

 

További információk a pályázati felhívásban!