CEEPUS Freemover egyéni oktatói mobilitási pályázat

Felsőoktatási intézmények oktatói számára a 2016/2017-es tanév tavaszi félévére

 

A CEEPUS Freemover pályázattípusban a CEEPUS országok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszban lévő oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS országok bármely felsőoktatási intézményéhez.

CEEPUS országok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A magyarországra szóló pályázatokkal kapcsolatos információk angol nyelven honlapunkon a Tempus Közalapítvány honlapján érhetők el.

 

Ösztöndíjtípusok

Oktatói mobilitás (Teacher mobility)

  • kinntartózkodás minimum időtartama 5 munkanap (technikailag 1 hónap) mely idő alatt minimum 6 tanítási óra megtartása kötelező
  • kötelezően oktatási tevékenység
  • a mobilitáshoz társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez kizárólagos cél nem lehet

 

Az ösztöndíj mértéke

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. Az aktuális összegekről bővebben a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) tájékozódhat, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

 

A pályázat benyújtásának menete

A Freemover pályázatokat legkésőbb 2016. november 30-ig lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.  A jelentkezés kizárólag online zajlik. 

A pályázati űrlap pontos kitöltését követően a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumot kell feltölteni:

Oktatóknak

  • Freemover Teacher’s Letter - 1 db fogadólevél a fogadóintézménytől

A formanyomtatványok letölthetők a www.ceepus.info oldalról. Más dokumentumokkal nem helyettesíthetők. A dokumentumokat aláírással és intézményi pecséttel kell hitelesíttetni.

 

További információk

A pályázatok elbírálásával, ösztöndíjazással, kinti tanulmányokkal/oktatással, fogadó intézmény keresésével kapcsolatban a fogadó ország nemzetiirodájánál érdeklődhetnek.

A nemzeti irodák elérhetőségei, ill. egyéb hasznos információk a www.ceepus.info központi pályázati felületen az egyes országok linkjeire kattintva találhatók. A Network menüpont alatt az egyes országok aktív CEEPUS kapcsolatokkal rendelkező intézményeinek listája is megtalálható.

A pályázás menetéről, a csatolandó dokumentumokról bővebb információ ide kattintva érhető el.

Gyakori kérdések a Freemover pályázattípussal kapcsolatban itt találhatók.

 


Nagy elődök

Mottó

Virtuális túra


Kodály intézet

Liszt Múzeum

Könyvtár