Pályázati felhívás a Veroszta Magda díjra

Barabás Ernő zenetanár végrendeletében megbízta a Zeneakadémia Alapítványt, hogy alapítson egy díjat felesége, Veroszta Magda emlékére.

Ezen díj bármilyen tudásfokon tanuló nyertes versenyző részére odaítélhető.

 

A Veroszta Magda Díj elnyerésének feltételei:

  1. Egy Magyarországon működő intézmény (egyetem, főiskola, rádió, televizió, állami-városi vagy magán zeneiskola) amely országos, vagy nemzetközi zongoraversenyt szervez, a Zeneakadémia Alapítványtól  igényelheti a „Veroszta Magda” díjat.
     
  2. A díj évente egy, kivételesen max.két szóló-zongorára négykezesre vagy két-zongorás versenyre igényelhető, versenyenként 1.500.-Euró névértékben. Ez a keret túl nem léphető.
     
  3. A díjakat már a versenykiírásban is szerepeltetni kell az összeg feltüntetésével együtt.
     
  4. A Veroszta Magda díjakat a zsűri ítéli oda, mégpedig korcsoportoktól függetlenül, természetesen csak az egészen kimagasló teljesítményt nyújtó versenyzőknek. (az összes díj kiadása nem kötelező) A díjakat a zsűri elnöke, vagy a szervezők ill. az alapítvány képviselői adják át oklevél kiséretében a nyerteseknek, mégpedig egyenlő arányban megosztva a versenyző és az őt felkészítő tanár között. Az oklevélen a nyertes és a tanára nevét is fel kell tüntetni. Természetesen a felnőtt (diplomás) versenyzőt, versenyzőket a díj teljes összege megilleti.

 

A 2018. évi zongoraversenyekre a pályázatokat 2018. január 31-ig lehet az Alapítványhoz benyújtani (postán a 1061.Budapest, Liszt Ferenc tér 8. címre, vagy személyesen  a Budapest, VI.Vörösmarty utca 35.sz. alatt lévő alapítványi irodába)

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdések ügyében az Alapítvány titkárát, Balassa Mariannt kell megkeresni, az alábbi elérhetőségeken: