Weingarten ösztöndíj

2016. november 21.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi és már végzett teljes képzős zongora, hegedű, és ének szakos hallgatói pályázhatnak a Birmingham Conservatoire, Joseph Weingarten Memorial Trust (Emlékbizottság) által biztosított Weingarten ösztöndíjra.

KIK PÁLYÁZHATNAK?

  • a Zeneakadémia teljes képzős zongora, hegedű és ének szakos hallgatói, akik mesterképzésük vagy osztatlan tanárképzésük utolsó évében járnak
  • a Zeneakadémia már végzett teljes képzős zongora, hegedű és ének szakos hallgatói, akik két évnél nem régebben diplomáztak

 

További elvárások:

  • magabiztos angol nyelvtudás
  • a jelentkező életkora nem érheti el a 27-et a jelentkezési év januárjában

 

AZ ÖSZTÖNDÍJ IDŐTARTAMA

  • 1 szemeszter vagy egy teljes tanév

 

A PÁLYÁZAT BEADÁSÁHOZ SZÜKSÉGES

 

Jelentkezési határidő: 2017. január 31. (kedd), 12:00

 

A pályázat leadható Sugó Lillánál (sugo.lilla[kukac]zeneakademia.hu, Ligeti Épület, Wesselényi u. 52. fszt. 014-es iroda).

A pályázatokat a Zeneakadémia bizottsága bírálja el. Az eredményhirdetés legkésőbb 2016. március elején várható.

 

ÖSZTÖNDÍJ

Az ösztöndíj összege fedezi a hallgató tandíját a Birmingham Conservatoire-ban, a lakhatási és megélhetési támogatást.

A biztosításról (utazási, egészség) a hallgatónak kell gondoskodni.

***

További információk a Birmingham Conservatoire oldalán olvashatók!

 

A Joseph Weingarten memorial trust (emlékbizottság)

Joseph Weingarten kiváló zongoraművész volt, aki a Zeneakadémián tanult, de végül Londonban futott be karriert. Nagy tekintélyű szólistaként a BBC The Proms elnevezésű rendezvényén, zenei fesztiválokon és kamarazenészként, főképp duóban lépett fel neves brit zenészekkel.

Joseph Weingarten kiemelkedő tanár volt, aki különböző tisztségeket töltött be a Birmingham School of Music-ban (jelenleg Birmingham Conservatoire), és a Trinity College of Music-ban, emellett pedig kiterjedt magántanítványi köre volt. Az intézményhez való kötődése miatt döntött úgy, hogy hagyatékában jelentős adománnyal támogatja a Joseph Weingarten Memorial Trust megalapítását.

A Memorial Trustot Joseph Weingarten és felesége, Lilian alapította, hogy zongora, hegedű, és ének szakos hallgatók posztgraduális képzését támogassák a Birmingham Conservatoire-ban és a Zeneakadémán.