Idén is lesz Művészmenedzsment Workshop a Zeneakadémián

2018. szeptember 5.

A hagyományos komolyzenei koncertforma megújítása új piacot teremthet a műfaj számára ezért egyre növekvő érdeklődés övezi a szakma részéről. Számos ilyen példa ért el komoly nemzetközi sikereket, hiszen újszerű koncertélményt ad a közönségnek, új helyszíneket hódít meg, és műfajokon átívelő tartalmat kínál, olyan társművészetek elemeit ötvözve, mint a tánc, vizuális művészetek és új technológiák.

A művészek ma világszerte egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy izgalmas, újszerű előadásokat hozzanak létre, amelyek több művészeti ágat vagy zenei műfajt egyesítenek, és innovatív technológiai megoldásokat használnak.

A workshop a témával kapcsolatos aktuális kérdésekre keresi a választ: Hogyan tudom kreatív elképzeléseimet különleges előadások formájában megvalósítani? Hogyan ismerhetem meg a komolyzenei piacon megjelenő új koncertformátumok legújabb trendjeit? Milyen koncertműsorok illeszkednek leginkább egy adott új formátumhoz? Tényleg szükségem van-e különleges koncertformátumra önmagam kifejezéséhez?

A workshop segítséget nyújthat innovatív és kreatív koncertötletek kidolgozásához. Az interaktív foglalkozások az előadó támogatásával segítik az elképzelés kialakítását és támpontokat adnak a későbbi megvalósításhoz is.

 

A workshop előadója:

Az osztrák Andreas Vierziger jelenleg művészeti és stratégiai tanácsadóként dolgozik a nemzetközi komolyzenei piacon. Jelenlegi ügyfelei között vannak koncertszervező cégek, lemezkiadók, zenei fesztiválok, valamint multinacionális művészeti és oktatási szervezetek is.

 

A workshop programja

2018. szeptember 27. csütörtök, Előadóterem

14:00-18:00 Interaktív előadás az újszerű koncertformátumokról és előadóművészeti modellekről az alábbi témákat érintve:

  • alternatív koncerthelyszínek
  • a helyszín és a koncertformátum összehangolása
  • csúcstechnológiák alkalmazása  
  • együttműködés társművészetekkel (tánc, színház, képzőművészet) és egyéb zenei műfajokkal
  • szcenírozott előadások
  • tartalmi flexibilitás, rendhagyó koncertprogramok
  • installációk és kitekintés a kortárs művészetek felé

Kérdések és válaszok, beszélgetés a résztvevőkkel
Csoportmunka előkészítése: csoportok kialakítása és a másnapi feladat megvitatása

18:00-19:00 Egyéni konzultáció Andreas Vierzigerrel (workshop előadó) és Csonka Andrással (Programigazgató, Zeneakadémia)

 

2018. szeptember 28. péntek, előadóterem

14:00-16:00 Interaktív csoportmunka az előadó vezetésével

  • A csoportok saját projektötletet dolgoznak ki újszerű koncertformátumok alkalmazásával. A koncepciókhoz inspirációt meríthetnek az előző napi előadásból, de teljesen saját ötleten is dolgozhatnak.

16:00-17:00 Projektötletek bemutatása, a csoport és az előadó visszajelzései

  • Minden csoport ismerteti projekttervét, majd az egész csoport megvitatja azokat és ötleteket ad a megvalósítással kapcsolatban.

17:00-18:00 Egyéni konzultáció Andreas Vierzigerrel (workshop előadó) és Csonka Andrással (Programigazgató, Zeneakadémia)

19:00  informális beszélgetés a B-terv-ben (Kertész utca 46.), minden résztvevőt szeretettel várunk

 

A workshop angol nyelvű és regisztrációhoz kötött.
Részvételi szándékodat, kérjük az alábbi online adatlap kitöltésével jelezd 2018. szeptember 15-ig: 
 https://goo.gl/forms/Pvas7ffuq1ft6NA32

 

Mivel a workshop két napja egymásra épül, így kérjük akkor regisztrálj, ha mindkét napon jelen tudsz lenni.

 

A Zeneakadémia hallgatói 4 kredites mesterkurzusként elismertethetik a workshopon való részvételt.