Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

Zeneszerzés felvételi előkészítő indul február 6-án

2018. december 13.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi előkészítőt indít az alkotóművészet és muzikológia – zeneszerzés (BA), valamint az alkotóművészet és muzikológia – alkalmazott zeneszerzés (BA) képzésre jelentkezőknek.

A felvételi előkészítő tematikája a jelentkezők felkészültségéhez igazodik; heti rendszerességgel, vagy csak konzultációként is látogatható. Az előkészítő résztvevői az intézmény honlapján található felvételi követelményben szereplő darabok, stílustanulmányok megírásához kapnak szakmai vezetést. Az előkészítőn való részvétel természetesen NEM FELTÉTELE A FELVÉTELINEK, de hasznos segítség lehet azok számára, akik jelentkezésük előtt nem folytattak rendszeres középszintű tanulmányokat zeneszerzésből.

Az előkészítőn zajló műhelymunka a klasszikus összhangzattan, formatan és zenetörténet alapvető ismeretére épít, e tárgykörökben való alapismeretek megszerzésére tehát NEM alkalmas.

 

A képzés díja:

3.000 Ft/alkalom. A díjfizetés a szemeszter folyamán két időpontban lehetséges, először 3 alkalmat, másodszor (ha a jelentkező a folytatás mellett dönt) a szemeszter folyamán látogatni kívánt összes további alkalmat lehet befizetni. Az előkészítő a szemeszter szorgalmi időszakában látogatható. A befizetett, de igénybe nem vett alkalmak díját az egyetem nem téríti vissza.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

 

Az előkészítő időpontja:

2019. február 6-tól szerdánként, 18.30 és 20.00 között.

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Ligeti épület (Wesselényi utca 52.), -114-es terem

 

Az előkészítőre jelentkezni lehet személyesen a Tanulmányi Osztályon Nagy Marianna tanulmányi előadónál (Ligeti épület, földszint 010. iroda), vagy e-mailben a nagy.marianna[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen. A jelentkezési díjat az Egyetem 10032000-01426768-00000000 számlájára utalással egyenlíthetik ki, a közleményben a hallgató neve és a „felvételi előkészítő díja” megnevezés szerepeljen. Az előkészítő a díj rendezése után vehető igénybe.