Két fiatal növendék is nemzetközi versenyeket nyert

2021. február 12.

A Rendkívüli Tehetségek Képzőjének két zongorista diákja, Nagy Krisztina és Szaniszló Attila számos külföldi megmérettetésen diadalmaskodott, amelynek eredményeként külföldi koncertlehetőségeket is kaptak.

A 15 éves Nagy Krisztina (tanárai Eckhardt Gábor és Hargitai Imre) 2020 augusztusában Nagydíjat nyert a New York-i Progressive Musicians C kategóriájában (15-18 évesek), így idén július 10-én bemutatkozhat a Carnegie Hallban. Novemberben I. helyezést ért el a Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny B kategóriájában, a következő hónapban pedig II. díjas lett a moszkvai International Moscow Music Competition zongora kategóriájában. Idén februárban Brüsszelben vesz részt a Merci Maestro Zongoraverseny döntőjében, ahová a válogatók alapján került be.

A szintén 15 éves Szaniszló Attila (tanárai ugyancsak Eckhardt Gábor és Hargitai Imre) a fent említett Danubia Talents megmérettetést C korcsoportjában lett első, decemberben pedig Nagydíjat és I. díjat nyert a romániai Interprete Pianistica profi kategóriájában. Idén januárban megnyerte az észtországi Odin versenyt a 15-16 éves korcsoportban, az olaszországi Franz Liszt Center Piano Competition elnevezésű versenyen pedig második helyezést ért el a 14–17 évesek között.