Hubay-díj 2022

2022. április 12.

Április 9-én rendezte meg növendékeinek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Hubay-díjért zajló versengést, amelynek zsűrijében az intézmény neves oktatói foglaltak helyet.

Az egyetem MA I. és MA II. éves hallgatói vehettek részt a csaknem háromszázezer forint összdíjazású, a Hegedű Tanszéki Csoport által szervezett megmérettetésen. A korábban évenkénti versenyt az 1970-es években Kovács Dénes keltette életre, így az esemény a világszerte elismert néhai hegedűművész, iskolateremtő mester és egykori rektor emléke előtt is tisztelegni kívánt.

A diákoknak négy műsorszámot kellett előadniuk a megadott repertoárlistáról, amelyen Hubay-művek, Beethoven két románca, két Mozart-rondó, valamint Bartók, Brahms, Csajkovszkij, Dvořák, Glazunov, Goldmark, Mendelssohn és Sibelius hegedűversenyeinek nyitótétele szerepelt.

A zsűriben az egyetem oktatói foglaltak helyet: Banda Ádám tanszéki csoportvezető, Baráti Kristóf tanszékvezető, Földesi Lajos, Gulyás Márta, Járdányi Zsófia, Kapás Géza, Dr. Kertész István és Perényi Eszter.

Döntésük értelmében az 1. díjat Aoki Kanon (MA I., főtárgytanár: Nagao Haruka, Perényi Eszter), a megosztott 2. díjat Soós Áron (MA I., főtárgytanár: Banda Ádám) és Somogyi Barnabás (MA I., főtárgytanár: Perényi Eszter), a 3. díjat pedig Sebastian Wyss (MA II., főtárgytanár: Banda Ádám) nyerte el.