Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Felvételi tájékoztató a zenetudományi képzésekről

2018. január 17.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2018-ban is hirdet felvételit az alkotóművészet és muzikológia-muzikológia szakirányra (BA) valamint a muzikológus mesterképzésre (MA).

Ezek képzések Magyarországon kizárólag intézményünkben végezhetők el: komplex zenetudományi képzésünket zenetudományi doktori iskola (PhD) teszi teljessé. A BA szakirányra – megfelelő felkészülés nyomán – általános gimnáziumi képzéssel rendelkező és zenei középiskolából érkező diákok egyaránt eséllyel felvételizhetnek.

Képzéseinkről 2018. február 3-án, szombaton 10 órakor tájékoztatót tartunk, melyre szeretettel várunk minden felvételiző diákot, középiskolai tanárt és szülőt.
 

A tájékoztató helyszíne:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, főépület XV. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)
 

A tájékoztatón ismertetjük az alkotóművészet és muzikológia–muzikológia szakirányhoz (BA), valamint a muzikológus mesterképzéshez (MA) kapcsolódó, 2018 tavaszi félévében zajló előkészítő képzést is.

 

A képzésekről bővebben itt lehet tájékozódni.