Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Giovanni Guzzo kamarazene mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. február 20.

A kurzus időpontjai, helyszínei:

2018. március 5. (hétfő), 9.00-13.00, Régi Zeneakadémia Kamaraterem

2018. március 6. (kedd), 9.00-13.00, Régi Zeneakadémia Kamaraterem

2018. március 7. (szerda), 9.00-13.00, Régi Zeneakadémia Kamaraterem

 

Jelentkezés:

A kurzusra az aktív részvétel már nem lehetséges, minden hely betelt!

Passzív érdeklődőként bárki ingyenesen részt vehet, előzetes regisztráció ellenében. A kurzus igazolási igényt előre kérjük jelezni!

A kurzusra Károlyfalvi Krisztinánál lehet jelentkezni a karolyfalvi.krisztina[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

 

Giovanni Guzzo olasz és venezuelai eredetű szülők gyermekeként Venezuelában született. Ötévesen zongorát kezdett tanulni, a hegedűt hatévesen vette kezébe. Emil Friedman és Luis Miguel González növendékeként ő volt a venezuelai Juan Bautista Plaza Hegedűverseny történetének eddigi legfiatalabb győztese: mindössze tizenkét évesen nyerte el az első díjat.

Giovanni Guzzo előszeretettel ad szonáta- és kamarazenei esteket. Eddigi partnerei között ott találjuk Makszim Vengerovot, Martha Argerichet, Joshua Bellt, Daniel Hope-ot, Sir Colin Davist, Sir Peter Maxwell Daviest, Takács-Nagy Gábort és egy sor más világhírű művészt. Tehetségét számos nemzetközi versenygyőzelem bizonyítja.

Több alkalommal szerepelt az angol uralkodócsalád előtt, hangversenyeit rendszeresen közvetíti, illetve rögzíti a televízió és a rádió. Több jelentős nemzetközi zenei fesztivál visszatérő vendége. Giovanni Guzzo a Manchester Camerata hangversenymestere és a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkoncertmestere.

Címkék