A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

Hagai Shaham hegedű mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2018. március 14.

Időpont:

2018. március 22. 10:00-13:30 és 14:30-18:00

2018. március 23. 10:00-13:30 és 14:30-18:00

 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, I. előadóterem

(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8., 1. emelet)

 

Jelentkezés:

A kurzusra a Liszt Zeneművészeti Egyetem hegedű szakos hallgatói jelentkezhetnek, Gál Imolánál a gal.imola[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2018. március 20. (kedd), 16 óra

 

 

A nemzetközileg is ismert és elismert nagy formátumú fiatal művész hatéves korában kezdett el hegedülni Fehér Ilona tanítványaként, majd később Elisha Kagannál, Emanuel Boroknál, Arnold Steinhardthal és a Guarneri Quartetnél tökéletesítette tudását.

A világ számos jelentős zenekarával játszott szólistaként, többek között az English Chamber Orchestrával, BBC Philharmonic-kal, a Royal Philharmonic Orchestrával, a Royal Liverpool Philharmonic-kal, az Ír és a Belga Nemzeti Szimfonikusokkal. Fellépett Taipeiben, Szingapúrban, Shanghajban, és Zubin Metha vezényletével játszott az Izraeli Filharmonikusokkal.

Hagai Shaham generációja egyik legkiválóbb és legtöbbet foglalkoztatott hegedűs szólistája, kritikusai elragadtatással nyilatkoztak a színpadi interpretációiról és rangos kiadóknál megjelent felvételeiről egyaránt.

A hegedűművész jelenleg a Tel Avivi Egyetem Buchmann-Mehta Zeneakadémiájának professzora, rendszeresen tart mesterkurzusokat Európában és Izraelben.

A szintén hegedűs Ittai Shapirával együtt hozták létre a Fehér Ilona Alapítványt.

Címkék