Már lehet jelentkezni a 2014-es Lantos Rezső karvezető-versenyre

2013. december 6.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszéke és a Lantos Rezső Alapítvány 2014-ben is megrendezi a Lantos Rezső Karvezető versenyt.

A verseny célja, hogy fórumot teremtsen az egyetemi és főiskolai karvezető-hallgatók részére ahhoz, hogy megmutathassák tudásukat, pártatlan szakértői bizottság előtt bizonyíthassák művészi és pedagógiai rátermettségüket. A verseny egyúttal emléket állít Lantos Rezső Liszt-díjas karnagynak, aki 1927-ben született, 1950-ben végzett a Zeneakadémián karvezetés és orgona szakon. Még ebben az évben megszervezte a Központi Ifjúsági Kórust, amely 1957-től a KISZ Művészegyüttes Központi Kórusaként működött. Kórusával számos nemzetközi versenyeredményt ért el, többek közt az 1957-ben Moszkvában rendezett Világifjúsági Találkozó díját és 1961-ben az első nemzetközi Bartók-kórusverseny I. díját is elnyerték.

Az emlékére rendezett kétfordulós versenyre magyarországi és határon túli, hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, illetve  2012-ben és 2013-ban végzett karvezetők 2014. február 10-ig jelentkezhetnek. A verseny 2014. március 16-án vasárnap zajlik majd a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépületének a Kupolatermében. A pontos feladatok, a kötelező művek listája, valamint a jelentkezéssel kapcsolatos minden további információ a Zeneakadémia oktatási oldalain, a Tanulmányi hirdetőn található meg.

Címkék