Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója

Ösztöndíjas jelentkezési lehetőség zeneakadémistáknak a 28. isa Nemzetközi Nyári Akadémiára

2018. január 25.

A 28. isa Nemzetközi Nyári Akadémiára (Semmering, Ausztria) lehetőségük van a Zeneakadémia hallgatóinak ösztöndíjas helyekre pályázni.

 

Az isa2018 időpontja:

2018. augusztus 12-26.

 

Regisztráció határideje:

2018. február 4.

 

Az isa (International Summer Academy of the University of Music and Performing Arts Vienna) semmeringi nyári akadémia minden évben ösztöndíjas helyeket biztosít a Zeneakadémia kiemelkedően tehetséges hallgatóinak, melyre a Zeneakadémia javasolhat hallgatókat. A 10 ösztöndíjas helyre (amely magában foglalja a kamaraegyüttesek létszámát is!) hangszeres, énekes és zeneszerző hallgatók is jelentkezhetnek, akik – a fesztivál szervezőinek végső döntése értelmében – részvételt nyerhetnek az intenzív programra. Bővebb információ az isa2018 honlapján érhető el.

 

Pályázható pozíciók:

  • Vonósok: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő
  • Fúvósok: fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, kamara
  • Zongora
  • Kamara: vonós (kvartett és trió) és zongora
  • Ének
  • Zeneszerzés
  • Kortárszene

 

A kiválasztás folyamata két fordulóban történik:

  1. Jelentkezni az alábbi online adatlap kitöltésével lehet 2018. február 4-ig, mely ide kattintva elérhető!

A regisztrált hallgatók közül a Zeneakadémia tanszékvezetőiből álló szakmai bizottság kiválasztja azt a 10 hallgatót, akik jelölni kíván az ösztöndíjas helyekre.

 

  1. Az isa2018 Nyári Akadémia e-mailen felveszi a kapcsolatot a 10 kiválasztott hallgatóval, akik aztán az isa2018 online felületén feltölthetik jelentkezési anyagukat (adatlap, repertoár).

Az isa2018 elbírálja az online beérkezett jelentkezési anyagokat és kiválasztja azokat a hallgatókat, akik – a Zeneakadémia képviseletében – meghívást kapnak a nyári akadémiára.

 

Költségek:

A kiválasztott hallgatóknak a részvétel ingyenes: az isa-ösztöndíj fedezi a szállás, a szakmai- és koncertprogramokon való részvétel, valamint az étkezés költségét, míg az utazás és a regisztrációs díj költségeit a Zeneakadémia biztosítja.

 

Bővebb információ:

A programról bővebb információ elérhető az isa honlapján, illetve kérdéseikkel fordulhatnak a Nemzetközi Osztály munkatársához is az alábbi elérhetőségen:

Máté Éva Gyöngy, mate.eva.gyongy[kukac]zeneakademia.hu

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!