Újabb zeneakadémista sikerek Erdélyben

2014. február 21.

Elmauer János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA II. trombita szakos hallgatója öt állomásból álló erdélyi turnén vett részt 2014 februárjában.

A koncertkörút során – melyen Kodály Gergely, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium 4. évfolyamos zongora szakos hallgatója kísérte a Zeneakadémia többszörös versenygyőztes trombitását – Csíkszereda, Bukarest, Árkos, Marosvásárhely és Segesvár zeneszerető közönsége ismerhette meg Elmauer János játékát.

Az ifjú trombitaművész e szavakkal foglalta össze élményeiket: „Mindenhol nagyszerű és igen ritkán tapasztalható bánásmódban részesültünk. Mindenki rendkívül kedves volt és segítőkész, különösen a turné szervezője, Bara Hajnal, aki Bukaerstben az Enescu Múzeumba és a zeneszerző egykori lakhelyére is elkalauzolt minket. Mind az öt koncert nagyon jól sikerült, és nem egyszer telt ház előtt volt szerencsénk öregbíteni Egyetemünk hírnevét. Fantasztikus utunk volt, és bármikor szívesen visszatérnénk!" A zeneakadémisták erdélyi bemutatkozása a Bukaersti Magyar Intézet és a Balassi Intézet jóvoltából immár hagyománynak mondható, hiszen már 2013. tavaszán is koncertkörúton vehetett részt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három hallgatója.

Címkék