2014.10.12 16.00

Concerto Armonico Budapest – Billentyűs párbaj

C. P. E. Bach 300

Concerto Armonico Budapest – Billentyűs párbaj

C. P. E. Bach:
C-dúr csembalóverseny (Wq 20)
Spányi Miklós:
Aawaithaurgín (ősbemutató)
C. P. E. Bach:
Esz-dúr kettősverseny csembalóra és fortepianóra (Wq 47)
Spányi Miklós (csembaló), Kemenes András (zongora) Concerto Armonico Budapest (koncertmester: Ábrahám Márta, művészeti vezető: Spányi Miklós)

A globalizált gyorséttermek és az uniformizált Steinway-zongorák világuralmának korában hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy voltak olyan korszakok, ilyen volt például a 18. század, amikor a hangszerek sokkal gazdagabb tárházából, többféle típusú, konstrukciójú, hangzású és stílusú instrumentum közül válogathattak a billentyűs játékosok - ráadásul, mint a 18. század utolsó harmadában - egyidőben. A Zeneakadémia Koncertközpont által szervezett C. P. E. Bach-hétvége, amely a 300 éve született, legtehetségesebb Bach-fiú előtt tiszteleg, valódi különlegességeket felkínáló hangversennyel zárul. A legendás billentyűs játékos, C. P. E. Bach egy monumentális, és koncerten ritkán játszott csembalóversenye mellett a Concerto Armonico Budapest művészeti vezetője, Spányi Miklós egy új – de 18. századi stílusú – műve hangzik el, amely a csembaló és vonószenekar együtt-játékának új, 21. századi megközelítését kínálja mind stílusban, mind formavilágában. A koncert zárásaként C. P. E. Bach fortepianóra (vagyis kalapácszongorára) és csembalóra komponált kettősversenye szólal meg. E különleges billentyűs párbajban a Zeneakadémia tanára, Kemenes András lesz Spányi Miklós ellenfele, vagy ha úgy tetszik: muzsikus partnere.

A koncert után Kóda című sorozatunk keretében pódiumbeszélgetésre várja az érdeklődőket Ábrahám Márta, Kemenes András és Spányi Miklós. Moderátor: Tóth Endre zenetörténész.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 1 900 Ft

 

 

Nagy elődök

Mottó

Virtuális túra


Kodály intézet

Liszt Múzeum

Könyvtár