Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker

XVI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny

2018. december 13.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Kamarazene Kabinetje és a Conservatory Alapítvány 2019. március 8. és 10. között rendezi meg a XVI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt a zeneművészeti felsőoktatás intézményei számára.

Részvételi feltételek:

A találkozóra vonós, illetve zongorás kamarazene (vonós-zongora, fafúvós-zongora, illetve vonós-fafúvós-zongora) csoportok jelentkezését várjuk, az azonos hangszerekből létesített kamarazenei formációk kivételével. Együttesenként egy-egy gitáros, vagy énekes hallgató közreműködése lehetséges.  A nappali hallgatói jogviszony megléte a részvétel feltétele. Minden intézmény max.70 perc műsoridőben mutathatja be programját. A produkciókat zsűri értékeli, a legkiemelkedőbbek nívódíjban, illetve pénzjutalomban részesülnek és fellépnek a találkozó gálahangversenyén. A műsorválasztásban szorgalmazzuk a kortárs magyar művek előadását, illetve Dohnányi Ernő és Weiner Leó kamarazenéjének műsorra tűzését is.

 

Nevezési díj:

13.000,- Ft/fő, mely összeg a szállást és az ellátást nem tartalmazza.

A részvételi díjat nem áll módjában a szervezőknek visszafizetni.

 

Jelentkezés:

1.) Intézményi jelentkezés határideje: 2019. január 28.

A jelentkezési lap letölthető innen! A kitöltött jelentkezési lapot a Tanulmányi Osztályon, Palágyi Diána tanulmányi előadónál lehet leadni a Ligeti épület 010. irodájában.

Amennyiben a jelentkezések száma meghaladja a megadott műsoridőt, a Kamarazene Tanszék vezetője dönt a jelentkező csoportokról. A kiválasztott csoportok jelentkezését az egyetem küldi tovább a verseny szervezőinek, a jelentkezési díj befizetéséről azonban minden hallgató maga köteles gondoskodni.

 

2.) Jelentkezési határidő a kiválasztott csoportoknak: 2019. február 8.

A rendezvény pénzügyi lebonyolítója a Conservatory Alapítvány. Az intézményi jelentkezés után a kiválasztott csoportoknak a verseny jelentkezési határidejéig kell az Alapítvány számlaszámára (OTP 11738008-20715995) átutalni a részvételi díjat. A megjegyzés rovatba kérjük a résztvevő nevét és lakcímét feltüntetni!

Szállás foglalásával kapcsolatos tudnivalók a Debreceni Egyetem oldalán olvashatók.

Minden kedves résztvevőnek jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk!

 

Molnár Zsolt

főiskolai docens, kabinetvezető

Dr. Lakatos Péter

egyetemi docens, dékán