Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek

Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjprogram

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) évente meghirdetett hallgatói és oktatói ösztöndíjpályázatának célja a kutatói és alkotóművészeti munka támogatása.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

 

Kapcsolat:

A Zeneakadémia intézményi ÚNKP-koordinátora Fekete Gyula tudományos és nemzetközi rektorhelyettes.

A Zeneakadémia intézményi ÚNKP-ügyintézője Kőrösi Márta, titkársági munkatárs. Elérhetőségei:

  • Doktori Iskola titkárság, LFZE Főépület (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), I. em. IV-es szoba; ügyfélfogadási idő: K-Cs: 10.00-16.00, P: 10.00-13.00
  • Telefon: 06-1-462-4641
  • E-mail: korosi.marta[kukac]zeneakademia.hu