Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjprogram

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) évente meghirdetett hallgatói és oktatói ösztöndíjpályázatának célja a kutatói és alkotóművészeti munka támogatása.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatása révén, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

A Zeneakadémia intézményi ÚNKP-koordinátora Fekete Gyula tudományos és nemzetközi rektorhelyettes.

Kapcsolat

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványhelyzet alatt a személyes ügyfélfogadás szünetel, ezért pályázati ügyintézőinkkel e-mailben szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot.

Alapképzés, mester- és osztatlan képzés, "Tehetséggel fel!" kategória:

Jankus Balázs, nemzetközi oktatási ügyintéző

  • Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztály, LFZE Ligeti-épület (1077 Budapest, Wesselényi u. 52.), I. em. 106.
  • Telefon: 06-1-462-4600/144
  • E-mail: jankus.balazs[kukac]zeneakademia.hu

Doktori képzés, posztdoktori és Bolyai+ kategória:

Kőrösi Márta, titkársági munkatárs

  • Doktori Iskola titkárság, LFZE Főépület (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), I. em. IV.
  • Telefon: 06-1-462-4641
  • E-mail: korosi.marta[kukac]zeneakademia.hu