Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György

Tájékoztató a 2017/2018-as tanév II. félévi vizsgaidőszakáról

2018. május 2.

Tisztelt Hallgatók!

 

A II. félév utolsó tanítási napja:

  • végzős hallgatóknak: 2018. május 5. (szombat)
  • alsóbb évfolyamos hallgatóknak: 2018. május 19. (szombat)

 

Index felvétel:

A II. félévi vizsgaidőszakhoz a leckekönyveket az alábbi időponttól lehet felvenni a Tanulmányi Osztályon, fogadóidőben:

  • végzősöknek: 2018. május 7. (hétfő)
  • alsóbb évfolyamosoknak: 2018. május 14. (hétfő)

 

A II. félévi vizsgaidőszak időtartama:

Alsóbb évfolyamosoknak:

  • vizsgaidőszak: 2018. május 22 - június 9.
  • utóvizsga-időszak: 2018. június 11-15.

Végzősöknek:

  • Vizsgaidőszak: 2018. május 7 - május 26.
  • záróvizsga-időszak: 2018. május 28 - június 9.

 

Jelentkezés a vizsgákra:

Az egy időponttal rendelkező, azaz egy alkalmas vizsgákra (pl. főtárgy) a hallgatókat a Tanulmányi Osztály jelentkezteti. 

A több időpontos vizsgákra 2018. május 7-től lehet  jelentkezni papíron a Tanulmányi Osztályon vagy a Tanulmányi hirdetőn megadott online táblázatokban, legkésőbb 72 órával a vizsgaidőpont előtt.

Kérjük, a több alkalmas vizsgáik időpontjait előre tervezzék meg, ugyanis minden több alkalmas vizsgára a létszám limitált, így nem biztos, hogy az utolsó pillanatban történő jelentkezéssel bejutnak rá! A papíron vagy az online táblázatban jelentkezett vizsgáról lejelentkezni a választott időpont előtt 72 órával lehet.

A több alkalmas vizsgák esetében, aki nem jelentkezett egy vizsgaidőpontra sem, attól a vizsgáztató tanár a vizsgát megtagadhatja. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a sikertelen vizsga egy alkalommal különeljárási díj ellenében ismételhető.

 

A leckekönyvek leadási határideje:

  • Végzős hallgatóknak az utolsó vizsga után, de lehetőség szerint 2018. június 8.
  • Alsóbb évfolyamos hallgatóknak: 2018. június 15.

A leckekönyvek határidőn túli leadásánál a hallgatónak késedelmi eljárási díjat kell fizetni.

A hallgató maga köteles gondoskodni arról, hogy a leckekönyvébe felvett minden tantárgy érdemjeggyel és tanári/vizsgáztatói aláírással rendelkezzen. Az alá nem íratott tantárgyakat a Tanulmányi Osztály hivatalból törli és a tanulmányi átlagba elégtelen minősítéssel számítja be.

A könyvtári tartozások kiegyenlítésének határideje: 2018. június 8.

Felhívjuk a végzős hallgatók figyelmét, hogy diplomát csak akkor adhatunk ki, hogy ha a „Tartozási lap végzős hallgatók részére” formanyomtatványon minden egységvezető aláírása szerepel, vagyis igazolt, hogy a végzős hallgatónak nincs az egyetemmel szemben fennálló tartozása. A formanyomtatvány letölthető a honlapról, ill. felvehető a Tanulmányi Osztályon 2018. június 1-től, végső leadási határideje: 2018. június 8.  Diploma csak a tartozások rendezése után adható ki.

Azok a hallgatók, akik a tanévzáró (diplomaosztó) ünnepélyen kívánják átvenni az oklevelüket, s még nem mutatták be a nyelvvizsga bizonyítványukat, legkésőbb 2018. június 8-ig pótolhatják a Tanulmányi Osztályon. A június 8. után bemutatott nyelvvizsgák esetében csak diplomaosztó után tudjuk kiadni a diplomát. MA képzésekre felvételizőknek feltöltési határidő FELVI-re: 2018. július 11.

Megkérjük a végzős hallgatókat, jelezzék a tanulmányi előadójuknál, ha nem kívánnak részt venni a diplomaosztón.

 

2018. május 2.

 

Gazsi Olivia
oktatási és tanulmányi osztályvezető