Aki Takase mesterkurzust tart a Budapest Music Centerben

2024. február 27.

A kurzuson a Zeneakadémia és a Bartók Konzi hallgatói vehetnek részt előzetes regisztrációval.

Sajnálattal értesítjük az érdeklődőket, hogy a kurzus elmarad.
 

A kurzus időpontja:

2024. március 8. (péntek), 10.00–12.00

 

Helyszín:

Budapest Music Center, I. emelet, Könyvtár
(1093 Budapest, Mátyás utca 8.)

 

Részvételi feltételek és jelentkezés:

A kurzuson a Zeneakadémia és a Bartók Konzi hallgatói vehetnek részt, előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

A résztvevőktől lehetőleg hangszert is vigyenek magukkal.

A Zeneakadémia jazz szakos hallgatói a kurzuson való részvételért 4 kreditet kaphatnak a Mesterkurzus tantárgy felvételével.

 

Aki Takase

 

A közel negyven éve Berlinben élő japán származású zongoristanő, Aki Takase a kortárs európai jazz egyik kiemelkedő alakja. Több mint ötven lemezen játszik a világ jazzistáinak krémjével, munkásságát számtalan rangos díjjal ismerték el, például 2021-ben elnyerte a German Jazz Preis-t, valamint az Albert-Mangelsdorf Preist is. 

Az összetéveszthetetlenül egyedi játékáról, illetve komplex és kiérlelt megközelítéséről híres Takase már három lemezt is kiadott a BMC Recordsnál: 2019-ben jelent meg Japanic együttesének Thema Prima című albuma, amely sorra zsebelte be a jazzvilág legrangosabb elismeréseit, 2021-ben Daniel Erdmannal készített szintén díjnyertes duólemezt, tavaly pedig kvartettjével készítette el Carmen-átdolgozását. 

A mesterkurzus folyamán Aki Takase beszélni fog az improvizáció ideájáról, annak elméleti elképzeléséről. Ezeket a gondolatokat pedig vezetett improvizáció során tudják majd gyakorlatba helyezni a hallgatók, melynek kiindulási pontja egy grafikus kotta lesz.

 

Kapcsolódó program:

Aki Takase: Dedicated to Carla Bley|Aki Takase – Lukács Miklós március 8-án 20 órakor kezdődő koncertről további információk IDE KATTINTVA találhatók. 

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg.