Alexander Gebert mesterkurzusa a zeneakadémián

2024. október 17.

A kurzus időpontjai:

2024. november 6.  9:00-18:00

2024. november 7. 9:00-18:00

2024. november 8. 12:00-17:00

Helyszín: Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

 (1064 Budapest, Vörösmarty utca 35.)

 

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

Aktív résztvevők:

Aktív résztvevőként a Zeneakadémián tanuló BA, MA, részképzős, TMA 60 zongora szakos hallgatói, illetve a Rendkívüli Tehetségek Képzőjének diákjai és a doktori képzésben résztvevők jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: október 28. hétfő

Az aktív résztvevők beosztása a kurzus előtt pár nappal kerül fel a Zeneakadémia honlapjára.

Passzív résztvevők:

A kurzuson kizárólag a Zeneakadémia, valamint a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt, illetve a Rendkívüli Tehetségek Képzője diákjai. Előzetes regisztráció nem szükséges.

 

Jelentkezési határidő:

2024. október 28. hétfő

 

Alexander Gebert, a Chopin Akadémia és a Párizsi Konzervatórium volt hallgatója, számos nemzetközi verseny nyertese (Varsói Lutoslawski csellóverseny, Zágrábi Antonio Janigro verseny, Genfi Nemzetközi Csellóverseny, Valentino Bucchi Római Verseny), nem csak szólistaként, de kamarazenészként is fellépett olyan rangos fesztiválokon, mint a Kuhmo Festival, az Oleg-Kagan-Musikfest, Festival de Deauville, Ravinia Festival, a Kammermusikfest Lockenhaus, a West Cork Music, a varsói Beethoven Festival vagy a Książ-i Ensemble Festival. Nagy hatással voltak rá találkozásai az olyan kortárs zeneszerzőkkel, mint Mauricio Kagel, Salvatore Sciarrino, Friedrich Cerha, Krzysztof Meyer, Krzysztof Penderecki, Kaija Saariaho, Aribert Reimann, Albert Schneltzer vagy Kurt Schwertsik.

2004 ás 2012 között az Altenberg Trio Wien tajga, 2010-től a Detmoldi Zeneművészeti Főiskola professzora, számos nemzetközi mesterkurzus oktatója.