Andreas Martin Hofmeir tuba mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2022. június 13.

A kurzus időpontja:

2022. június 23–24. (csütörtök–péntek)

 

Helyszín:

Főépület, Előadóterem

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

Aktív résztvevők:

Az aktív résztvevőket a Fúvós Tanszék osztja be.

Passzív résztvevők:

A kurzuson kizárólag a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt. Előzetes regisztrációra nincs szükség.

 

 

Andreas Martin Hofmeir korunk egyik legjobb és legsokoldalúbb hangszeres előadó művésze aki folyamatosan áttöri a művészeti ágak közötti határokat. A salzburgi Mozarteum University professzora, alapító tagja a „LabrassBanda” nevű kultikus bajor bandának, sikeres kabaré színész és tuba játékos. Hofmeir a világ minden pontján fellépet már mind szólista és kamarazenész, továbbá mesterkurzusokat, workshopokat is tartott már hazájában és külföldön is. A BASF kulturális programjának keretében odaítélték neki a „Künstlerporträt 2018” díjat a kultúra területén végzett munkásságáért.

Münchenben született és 12 évesen fedezte fel magának a tubát. Tanulmányait Berlinben (Dietrich Unkrodt), Stockholmban (Michael Lind) és Hannoverben (Jens Björn-Larsen) végezte. Az olaszországi Pordenone-ben rendezett "Città di Porcia" nemzetközi verseny győztese, valamint megnyerte a berlini „Deutschen Musikwettbewerbs”  díját és az ECHO Klassik-nak a "Instrumentalist of the Year 2013" díját is. Utóbbinál ő volt az első tuba játékos aki nyerni tudott a verseny történetében.

Hofmeir elnyerte a Berlin Philharmonics and Munich Philharmonics zenekari akadémiák ösztöndíját továbbá olyan ismert zenekarokban játszott mint a the Vienna Philharmonic, a Gewandhaus Orchestra és a  Bavarian Radio Symphony Orchestra, csak hogy néhányat megemlítsünk. Szólistaként többek között már játszott együtt a  Munich – és a Bremen Philharmonics-al is, a Berlin Radio Symphony Orchestra-val és az NDR Radio Philharmonic-kal.

 

 

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alapítványának támogatásával valósult meg.

Címkék