Az MAD4clarinet mesterkurzust és nyilvános lemezbemutatót tart a Zeneakadémián

2022. április 26.

Április 30-án bárki ingyenesen részt vehet a spanyol klarinétkvartett által tartott két eseményen.

A mesterkurzus programja:

10.00–10.45:
Nick Planas: Spanish Rhapsody for bass clarinet solo
Majzik Zsuzsanna (basszusklarinét)

10.45–11.30:
Mozart: A-dúr klarinétötös, I. tétel
Tomcic Roland

11.30–12.15:
Weber: f-moll klarinétverseny – I. és II. tétel
Gillian Peeters (klarinét), Dani Imre (zongora) 

12.15–13.00:
Mozart: A-dúr klarinétverseny I. tétel
Kertész Gergely (klarinét), Dani Imre (zongora)


A kurzus a főépület X. termében lesz megtartva.

A lemezbemutató 14 órakor kezdődik az I. Előadóteremben.

 

 

Passzív résztvevőként bárki ingyenesen részt vehet a programokon, regisztrálni az alábbi online űrlapon lehet, legkésőbb április 29. péntek 12 óráig.

Az online jelentkezés lezárult.

 

A MAD4clarinets a jelenlegi zenei színtér egyik referencia kvartettjének számít. Az együttes 2004-ben debütált a madridi Auditorio de Canal de Isabel II kamaratermében, melyet az RNE spanyol közrádió rögzített és sugárzott.

A MAD4clarinets tagjai részt vettek a legrangosabb hazai és nemzetközi fesztiválokon. Legjelentősebb sikereik az Off Arteria Fesztiválon, a COMA Fesztiválon, a ClarinetFest 2015 Világkongresszuson, a Centro de Bellas Artes de San Juan de Puerto Rico Fesztiválon voltak.

Fellépéseik között szerepel Cristóbal Halffter "Concierto a Cuatro" című művének világpremierje a madridi Auditorio Nacional de Música, a madridi Orquesta de la Comunidad de Madrid zenekarral közösen (2011); Kovács Béla "Hommage à Falla" című, a zeneszerző által a MAD4clarinets-nek dedikált "À la Flamenca" című kvartett változatának bemutatója a "ClarinetFest" klarinét világkongresszus keretében (2015); és F. F. Cibulka "Silvianum" című 2. koncertjének spanyolországi bemutatója klarinétnégyesre és szimfonikus zenekarra a Banda Sinfónica Municipal de Madriddal közösen előadva a madridi Teatro Monumentalban (2016). 2017 júniusában a San Juan de Puerto Rico-i Centro de Bellas Artes-ban léptek fel, a kritikusok és a közönség nagy elismerése mellett.

2019 novemberében a Valenciában megrendezett VIII. Nemzetközi Klarinétkongresszuson adták elő J. Susi zeneszerző 4 klarinétra és szimfonikus zenekarra írt, "Flamenquísimo in concert op. 112" című művét. 2020 novemberében a COMA'20 feszválon öt spanyol zenei ősbemutatóval vettek részt, melyeket mind az együttes számára írtak és dedikáltak a zeneszerzők, a madridi CentroCentro Auditorioban.