Beata Bolesławska-Lewandowska zenetörténeti mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2022. április 11.

A kurzus időpontja:

2022. április 26–28. (kedd–csütörtök), 10.00–16.00

 

Helyszín:

Főépület, Előadóterem

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

A kurzuson kizárólag a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt. Előzetes regisztrációra nincs szükség.

 

 

Beata Bolesławska-Lewandowska (PhD) a Lengyel Tudományos Akadémia Művészeti Intézetének adjunktusa. A Varsói Egyetem Zenetudományi Intézetében szerzett mesterfokozatú diplomát kitüntetéssel és doktori tanulmányokat folytatott a Cardiffi Egyetem Zenetudományi Karán Nagy-Britanniában (2010). Többek között a következő könyvek szerzője: Andrzej Panufnik (1914–1991) élete és művei, A szimfónia és szimfonikus gondolkodás a lengyel zenében 1956 óta, valamint Zygmunt Mycielski és Andrzej Panufnik kétkötetes levelezésének szerkesztője. Társszerkesztője (Guzy-Pasiak Jolantával együtt) a Lengyel Tudományos Akadémia Művészeti Intézete által kezdeményezett és kiadott Lengyel zene külföldön című sorozatnak.

Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi zenetudományi konferenciákon. Számos tudományos és népszerűsítő cikk szerzője a lengyel kortárs zenével kapcsolatos témákban. A Lengyel Oktatási Minisztérium, a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma, a Zene- és Táncművészeti Intézet kitüntetéseiben részesült. Megkapta a Lengyel Zeneszerzők Szövetségének tiszteletbeli díját 2015-ben a lengyel kultúrához és annak népszerűsítéséhez való hozzájárulásáért.

2015-től a Lengyel Zeneszerzők Szövetsége igazgatótanácsának tagja és a zenetudományi szekció elnöke.

 

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alapítványának támogatásával valósult meg.

Címkék