Eduardo Lobo és Rafael dos Santos mesterkurzust tart a Jazz Tanszéken

2022. március 24.

A kurzus időpontja, helyszíne:

2022. április 1. (péntek), 14.30

Köztelek utcai épület, 114. terem

 

Részvételi feltételek:

A kurzuson a Zeneakadémia oktatói és hallgatói vehetnek részt, szakiránytól függetlenül, a terem befogadóképességének határáig.

A résztvevőknek regisztrálni kell Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

Eduardo Lobo és Rafael dos Santos

 

Eduardo Lobo (Brazília) gitárművész, a Paranai Egyetem professzora a Campinas Egyetemen (UNICAMP) szerezte doktori titulusát. A Quatro a Zero együttes tagjaként megnyerte a rangos brazil 7. VISA Versenyt. Az együttes öt albumot is kiadott. Gitárművészként és hangszerelőként közreműködött a Maurício Carrilho koprodukálta „Abrideira” lemezen, majd Ana Salvagni énekesnővel jelentette meg a “Canção do Amor Distante”-t. Eduardo Lobo érdemei közé tartozik a neves brazil zeneszerző, Radamés Gnattali műveinek kutatása, ill. a szerző Carioca Concerto No. 1 és No. 3. digitalizálása, kiadása és felvétele a Victor Hugo Toro vezényelte Campinas Szimfonikus Zenekarral. Kiemelkedő szerepet játszik pályafutásában továbbá a Rafael dos Santos zongoraművésszel való közreműködése is. A 2011 óta működő duó tagjai közösen kutatják a brazil zene különböző stílusait és megjelenési formáit a kamarazenétől kezdve a jazzig. Figyelmüket az utóbbi időben főképp az egyik legősibb hagyományos brazil stílus, a „choros” hangszeres zenei elemei felé fordították. Eduardo Lobo jelenleg elektromos gitárt és zeneelméletet tanít a Paraná (UNESPAR) Egyetemen. Felvételeit többek között a Spotify, Deezer és iTunes platformokon lehet hallani.

 

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alapítványának támogatásával valósult meg.

Címkék