Fernando Puchol kamarazene mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2020. február 14.

Ezúton értesítünk minden érdeklődőt, hogy Fernando Puchol mesterkurzusa elmarad!
 

Időpont:

2020. március 24. (kedd), 9.30–14.00
2020. március 25. (szerda), 9.30–13.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, XXIII. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

Aktív résztvevők:

  • A kurzusra csak a Zeneakadémia növendékei jelentkezhetnek az alábbi online űrlapon.
  • Jelentkezési határidő: 2020. március 5. (csütörtök)
  • A kurzus aktív résztvevőinek kiválasztása a Kamarazene Tanszék által történik.

Passzív résztvevők:

  • Passzív résztvevőként csak a Zeneakadémia hallgatói és oktatói vehetnek részt.

 

Fernando Puchol a Madridi Királyi Zeneakadémia zongora professzora több, mint 40 éve. Hallgatói kimagasló karriert futnak be és rendkívüli sikereket érnek el nemzetközi versenyeken, illetve európai, amerikai és ázsiai zeneakadémiák növendékeiként is megállják a helyüket. Vendégtanárként tanított többek között a Taipei Nemzeti Egyetemen, a Panamai Művészeti Egyetemen, a Portói ESMAE Egyetemen, a Nizzai Nemzetközi Nyári Akadémián, a Leipzigi Euroarts Fesztiválon, a Rotterdami Högeschool Művészeti Iskolában és az Antwerpeni Ursel Kastélyban. Jelenleg az Orihuelai Nemzetközi Zenei Fesztivál és Fórum művészeti vezetője, illetve oktatója. A Valenciai Nemzetközi José Iturbi Zongoraverseny tanácsadója.

Valenciában kezdte tanulmányait Daniel de Nueda, Manuel Palau és Francisco Llácer Planál, majd Párizsban és Bécsben folytatta zongoraművészi képzéseit.

Számos koncertet adott a 18. századi spanyol billentyűs zenére, a francia impresszionista zenére és a 20. századi zongoraművekre fókuszálva. Külön figyelmet fordított a kortárs repertoár megjelenítésére bemutatva többek közt Llácer Pla zongorára és zenekarra írt Concerto című művét és a két zongorára és zenekarra komponált Ricercare című művét. Megkapta a Spanyol Kulturális Minisztérium ,,Zenei Album Nemzeti Díját”.

Fernando Puchol a valenciai San Carlos Királyi Művészeti Akadémia és a sevillai Magyarországi Szent Erzsébet Királyi Akadémia tagja, illetve az Európai Zongoratanárok Szervezetének (EPTA) tiszteletbeli tagja. Megkapta a Madridi Királyi Zeneakadémia, az Orihuelai Zeneakadémia és Taipei Nemzeti Egyetem aranymedáljait.