Frédérick Haas csembaló mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2023. március 30.

A KURZUS IDŐPONTJAI

2023. április 17. (hétfő), 9:00–17:00

2023. április 18. (kedd), 9:00–17:00

 

Helyszín

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

(1064 Budapest, Vörösmarty u. 35.)

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK és jelentkezés

Aktív résztvevők:

  • Aktív résztvevőként a Zeneakadémia csembaló szakos hallgatói vehetnek részt.
  • Előzetes regisztrációra nincs szükség.

Passzív résztvevők:

  • Passzív résztvevőként a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói, illetve a hazai konzervatóriumok diákjai vehetnek részt, a terem befogadóképességének határáig.
  • Jelentkezni az alábbi online űrlapon lehet.
  • A kurzusról nem állít ki az egyetem igazolást a passzív részvevőknek.
  • Jelentkezési határidő: 2023. április 12. szerda

 

 

Frédérick Haas francia szenvedélye a csembaló iránt már gyermekkorában elkezdődött és tizenkét évesen kezdett el játszani a hangszeren. Később Párizsban és Amszterdamban folytatott csembaló-, orgona- és zenetudományi tanulmányokat.

26 éves korában vette fel első szólóalbumát, amelyet Anglebert csembalószvitjeinek szentelt, majd hamarosan Rameau, Johann Sebastian Bach, Couperin és Domenico Scarlatti műveinek felvételei következtek. Frédérick Haas szólistaként játszik világszerte csembalón és fortepianón, mellette az Ausonia együttes vezetője, amelyet Mira Glodeanu hegedűművésszel közösen alapított, és amelynek célja, hogy eredeti zenei projektek szülessenek. 1997 óta a Brüsszeli Királyi Konzervatórium csembalóprofesszora. Gondjaira bízták H. Hemsch 1751-es csembalóját és F. Hofmann 1785-1790-es fortepianóját.

2015-ben megalapította a Hitasura Productions nevű kiadói szervezetet, amely platformot biztosít a jövőbeli projektek szabad kibontakoztatására. 2018-ban a France Musique műsorszolgáltató cég producereként a Scarlatti 555 című széleskörű projekt művészeti koordinátora volt.