Garzuly Anna fuvola mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2022. április 25.

A kurzus időpontjai:

2022. május 2. (hétfő), 10.00–16.15

2022. május 3. (kedd), 10.00–16.15

 

Helyszín:

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

 

Részvételi lehetőségek:

A kurzuson aktívként a Zeneakadémia hallgatói játszanak, a résztvevőket a Fúvós Tanszék osztja be.

Passzívként a Zeneakadémia, valamint a Bartók Konzi hallgatói és oktatói vehetnek részt, előzetes regisztráció nem szükséges.

 

 

A magyar származású fuvolaművésznő, Garzuly Anna, két főiskola megbecsült professzora: a weimari Franz Liszt Főiskolán fuvolát, a lipcsei Mendelssohn-Bartholdy Főiskolán fúvós kamaraegyüttest tanít. Előtte több éven keresztül a lipcsei Gewandhaus Zenekar szólófuvolistája volt.

Garzuly Anna Budapesten, Münchenben és New Yorkban kitüntetéssel végezte tanulmányait. Egyetemi évei alatt számos rangos nemzetközi verseny díjazottja volt többek között Genfben, Scheveningenben, Kobéban, Markneukirchenben és Budapesten. Tagja volt a Claudio Abbado vezényelte Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarnak is.

Szólistaként számos hangversenyt adott a Gewandhaus Zenekarral, Herbert Blomstedt és Riccardo Chailly vezényletével. Lelkes kamarazenészként visszatérő vendégművésze a legnagyobb nemzetközi fesztiváloknak olyan együttesek tagjaként, mint a Sabine Meyer Együttes, a Linos Együttes, a Gewandhaus Oktett, az „armonia” Fúvósegyüttes, valamint a Müncheni és a Lipcsei Kamarazenekar. Ezen felül Anna alapító tagja a neves „Quintessenz” nevű lipcsei fuvolaegyüttesnek.

Európa, valamint Ázsia szerte számos mesterkurzus keresett docense, ill. nemzetközi versenyek elismert zsűritagja.