Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója

Giovanni Guzzo kamarazene mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2021. szeptember 7.

A kurzus időpontjai és helyszíne:

2021. október 16. (szombat), 10.00–18.00, Főépület X. terem

2021. október 17. (vasárnap), 10.00–18.00, Főépület X. terem

Változás! Giovanni Guzzo szombati kurzusa 14.00-kor kezdődik!

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

Aktív résztvevők:

  • A Zeneakadémián tanuló kamaracsoportok jelentkezhetnek. A jelentkezők közül Giovanni Guzzo választja ki a kurzus résztvevőit.
  • Jelentkezni az alábbi online űrlapon lehet.
  • Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 25. (szombat)

Passzív résztvevők:

  • A terem befogadóképességének határáig ingyenes a belépés a kurzusra. Előzetes jelentkezés nem szükséges.
  • A kurzusról nem állít ki az egyetem igazolást a passzív részvevőknek.

 

Giovanni Guzzo olasz és venezuelai eredetű szülők gyermekeként Venezuelában született. Ötévesen zongorát kezdett tanulni, a hegedűt hatévesen vette kezébe. Emil Friedman és Luis Miguel González növendékeként ő volt a venezuelai Juan Bautista Plaza Hegedűverseny történetének eddigi legfiatalabb győztese: mindössze tizenkét évesen nyerte el az első díjat.

Giovanni Guzzo előszeretettel ad szonáta- és kamarazenei esteket. Eddigi partnerei között ott találjuk Makszim Vengerovot, Martha Argerichet, Joshua Bellt, Daniel Hope-ot, Sir Colin Davist, Sir Peter Maxwell Daviest, Takács-Nagy Gábort és egy sor más világhírű művészt. Tehetségét számos nemzetközi versenygyőzelem bizonyítja.

Több alkalommal szerepelt az angol uralkodócsalád előtt, hangversenyeit rendszeresen közvetíti, illetve rögzíti a televízió és a rádió. Több jelentős nemzetközi zenei fesztivál visszatérő vendége. Giovanni Guzzo a Manchester Camerata hangversenymestere és a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkoncertmestere.

 

 

Címkék