Harcsa Veronika mesterkurzust tart a BMC-ben

2024. február 20.

Időpont:

2024. március 4. (hétfő), 17.00–20.00

 

Helyszín:

Budapest Music Center, 1. emelet, Könyvtár

(1093 Budapest, Mátyás utca 8.)

 

A kurzuson a Zeneakadémia és a Bartók Konzi hallgatói vehetnek részt, előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

A Zeneakadémia jazz szakos hallgatói a kurzuson való részvételért kreditet kaphatnak, a 4 kredites általános Mesterkurzus tantárgyat kérjük, hogy Bacsó Kristóf tanár úrnál vegyék fel.

 

 

Harcsa Veronika jazzpályája részeként gyakran foglalkozik szabad improvizációval és kibővített énektechnikákkal, folyamatosan keresi a hang megszólaltatásának nem szokványos módjait. A workshopon a szabad improvizációs feladatokon keresztül, a hang megszólaltatásához kapcsolódó elvárásoktól megszabadulva feltérképezhetők és gyakorolhatók a legfontosabb zenei szerkesztési módok, valamint a zenei interakció olyan alapelemei, mint a kontraszt és a variáció. Külön gyakorlat segíti a kollektív zenei fókusz megtapasztalását.

Veronika 2022 óta a Pécsi Tudományegyetemen tanul zeneterápiát, ennek szemléletmódja és módszertana is gazdagítja majd a workshopot, elősegítve a hangadás szabadságát, a hangon keresztüli kapcsolódást a környezethez zenei és érzelmi értelemben.

Harcsa Veronika itthon a legnépszerűbb, külföldön pedig a legelismertebb magyar jazzénekesnő. A Zeneakadémián és a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban tanult. Két albuma a japán Tower Records vokális jazz-listájának élére került, kétszer nyerte el a Fonogram-díjat, zenekaraival a világ 40 országában lépett fel.

Egyedi énektechnikájának köszönhetően hamar keresett énekesnő lett kortárs zeneszerzők új darabjainak tolmácsolására Európa-szerte. Emellett a 19. és 20. századi klasszikus dalrepertoár megújítására is összpontosít az elektronikus átdolgozások és improvizációk révén.

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg.