Hee Sung Joo online zongora mesterkurzust tart disklavieron

2022. március 9.

A professzor asszony Szöulból tartja online a kurzust, míg az aktív résztvevő a Főépület VI. termében fog játszani.

A kurzus időpontja:

2022. március 22. (kedd), 8.00–12.00

2022. március 25. (péntek), 8.00–12.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Főépület, VI. terem

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

Aktív résztvevők:

  • Aktív résztvevőként a Zeneakadémián tanuló zongora szakos hallgatók, illetve a doktori képzésben résztvevők jelentkezhetnek.
  • Jelentkezni a lejjebb található online űrlap kitöltésével lehet (mivel az űrlap teljes képzős hangszeres hallgatóknak készült, így a TMA 60-as és doktoris hallgatók esetén kérjük, hogy a nevük után írják be a képzés nevét, a képzés fülön pedig válasszanak ki bármilyen képzést, csak úgy fogadja el az űrlap a jelentkezést, ha ki van választva valamilyen képzés)
  • Jelentkezési határidő: 2022. március 16. (szerda), 12.00
  • A kurzus aktív résztvevőinek kiválasztása a Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének  vezetője által történik.

Passzív résztvevők:

  • A kurzuson kizárólag a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt!
  • A passzív résztvevők a Főépület VI. termében követik a kurzust, a terem befogadóképességének határáig.
  • Előzetes regisztrációra csak a Bartók Konzervatórium hallgatóinak és oktatóinak van szüksége a lejjebb található űrlapon. A kurzuson való részvételről kérés esetén igazolást állítunk ki.
  • Jelentkezési határidő: 2022. március 16. (szerda), 12.00
Az online jelentkezés lezárult.

 

A koreai zongorista Hee Sung Joo a nemzetközi szakmai közönség figyelmét 1995-ben keltette fel, amikor első helyezést ért el Angliában a Dudley International Piano Competition nevű versenyen. A versenyen több mint 60 résztvevő közül került ki nyertesen. Ms. Joo 1996 debütált Londonban a Royal Festival Hallban.

Az angliai sikerei után – ahol rengeteget koncertezett – elnyerte az Egyesült Államokbeli Wideman Piano Competition első helyét, valamint kitüntetett helyezéseket ért el a Cleveland International Piano Competitionön és a Baltimore-i William Kapell International Piano Competitionön 1996-ban; utóbbin elnyerte a Nancy W. Miller Memorial-díjat.

Miután 2002-ben első helyezést ért el a New Orleans International Piano Competitionön, több koncertet is adott New Orleans-ban és környékén a Louisiana Philharmonic és az Acadiana Symphony Orchestra zenekarok szólistájaként. Az Egyesült Államokban továbbá még fellépett a Jordan Hall, az Isabella Stewart Gardener Museum, a bostoni French Library, a Harvard Musical Association Hall, a Wesleyan College Crowell Concert Hall, és a Loyola University koncert termeiben. Valamint 1999-ben a Simone Belsky Music Award első helyezettjeként több fellépése is volt Connecticutban.

Szöul városának szülöttjeként Hee Sung Joo 13 évesen adta első koncertjét az Incheon Philharmonic Orchestrával közösen (Chopin: 2. f-moll zongoraversenyét adta elő). A főiskolát a Seoul High School of Arts-on végezte, BA diplomáját a Seoul National University-n szerezte. Majd Bostonban folytatta tanulmányait a New England Conservatory of Music-ban, ahol képzése végén megszerezte az MA diplomáját. Első helyezést ért el Dél-Korea két legelismertebb zongoraversenyén (a Dong-A Music Competition-on és a Hankuk Journals Music Competitionön), melynek során együtt játszott a Seoul National University Symphony Orchestra zenekarral. Ezzel a zenekarral 1990-ben is fellépett.

A mesterkurzus a Yamaha Korea együttműködésével valósul meg.

A mesterkurzus NKA támogatásával valósult meg (nka.hu).