Kai Strobel ütőhangszeres mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2020. február 6.

Ezúton értesítünk minden érdeklődőt, hogy Kai Strobel mesterkurzusa elmarad!
A már befizetett jelentkezési díjakat az egyetem hamarosan visszautalja.

A kurzus időpontjai és helyszínei:

2020. április 6. (hétfő)

10.00–13.00, XXIII. terem
14.00–17.00, Ütőterem

2020. április 7. (kedd)

10.00–17.00, XXIII. terem

 

A kurzus angol nyelvű.

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

Aktív résztvevők:

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kurzusra minden aktív hely betelt!

 

Passzív résztvevők:

  • Zeneakadémistáknak díjtalan a belépés.
  • Külsős passzív érdeklődőknek a XXIII. termi szekciókra nyitott a belépés részvételi díj ellenében, a részvételi díj: 5000 Ft; a befizetés beérkezési határideje: 2020. április 2., 11:00 óra
  • A kurzus minden passzív résztvevő számára regisztrációhoz kötött és a terem férőhelyének megfelelően korlátozott. Jelentkezési határidő: 2020. március 23., 11:00 óra. Regisztrálni az innen letölthető jelentkezési lappal lehet, melyet Jankus Balázsnak kell elküldeni a jankus.balazs[kukac]zeneakademia.hu e-mail címre. Kérjük a számlázási cím sort mindenképpen kitölteni! A sikeresen jelentkezett passzív hallgatóknak küldünk értesítést.
  • A kurzusról az egyetem nem állít ki igazolást passzív részvevők számára.
  • Az utaláshoz szükséges információk:
    - Kedvezményezett neve: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
    - Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-01426768-00000000
    - Swift-bic kód (ha szükséges): MANEHUHB
    - A közleményben kérjük tüntessék fel a résztvevő nevét és a következő szöveget: „Kai Strobel mesterkurzus PASSZÍV részvételi díj”

 

Kai Strobel generációjának az egyik legsokrétűbb és legígéretesebb ütőhangszeres művésze. Prof. Marta Klimsaránál tanult Stuttgartban, majd 2012-től Prof. Bogdan Bacanunál a linzi Anton Bruckner Privatuniversitäten. 2019-ben megnyerte a 68. ARD Zenei Versenyt. 2018-ban első helyen végett a TROMP Ütőhangszeres Versenyen Eindhovenben, ahol a zsűri így jellemezte előadását: „zeneileg különösen intelligens”, „rendkívül tapasztalt” és „uralja a hangszereket” valamint „részletgazdag íveket játszik”.  Szólistaként már olyan nagynevű együttesekkel játszott együtt, mint a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Lübecki Filharmonikusok, a Württembergische Philharmonie Reutlingen, az amszterdami Asko|Schönberg és a Szentpétervár Állami Filharmonikus Zenekar. A salzburgi Mozarteum nemzetközi nyári akadémiájának díjazottja, továbbá a „Deutsche Stiftung Musiklebe” és a „Deutscher Musikwettbewerb” ösztöndíj nyertese. Szólista tevékenységével párhuzamosan folyamatosan kísérletezik az ütőhangszerek használatának különböző új módjával kamarazene formációkban. Lemezfelvételt készített többek közt a Wave Marimba Quartettel, Thomas Leleu-vel és a trombitás Simon Höfelével, utóbbi albumot a Deutsche Schallplattenkritik a kamarazene kategóriában a legjobbnak ítélt meg. Rendszeresen meghívják előadást tartani és koncertezni különböző fesztiválokra Németországba, Franciaországba, Horvátországba, Hollandiába, Ausztriába, Svájcba, Portugáliába, Olaszországba, Oroszországba és az Egyesült Államokba. Kai Strobel az Adams Musical Instruments, a Meinl Percussion és a Zultan Cymbals hangszerek egyik hivatalos arca.