Kirill Troussov hegedű mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2024. január 9.

A kurzus időpontjai:

2024. február 16. (péntek), 10.00–16.00

2024. február 17. (szombat), 10.00–16.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, XXIII. terem

(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

Aktív résztvevők:

Aktív résztvevőként a Zeneakadémián tanuló BA, MA, részképzős, TMA 60 hegedű szakos hallgatói, illetve a Rendkívüli Tehetségek Képzőjének diákjai és a doktori képzésben résztvevők jelentkezhetnek.

Jelentkezni az alább található online űrlap kitöltésével lehet (TMA 60-as hallgatók esetén kérjük, hogy a nevük után írják be a „TMA” nevet, a képzés fülön pedig válasszák ki az MA I. éves képzést)

Jelentkezési határidő: 2024. február 5. (hétfő), éjfél

Az online jelentkezés már lezárult

 

Passzív résztvevők:

A kurzuson kizárólag a Zeneakadémia, valamint a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt, illetve a Rendkívüli Tehetségek Képzője diákjai. Előzetes regisztráció nem szükséges.

 

 

Kirill Troussov generációjának egyik vezető és legelismertebb hegedűművésze. Világhírű zenekarokkal lép fel folyamatosan és gyakori vendége fesztiváloknak a világ minden táján. Rendszeresen ad mesterkurzusokat a salzburgi Mozarteumban, a Los Angeles-i Colburn Schoolban, a pekingi és nanjingi Central Conservatory-ban, a bécsi European Music Institute-ban továbbá olyan a klasszikus zenei központokban mint Cremona, Milánó, Madrid, Dublin, Berlin, München, Oslo, Budapest, az Egyesült Államok több nagy városa és Hong Kong.

Gyakran zsűrizik neves nemzetközi versenyeken, többek közt a Schoenfeld International String Competition, az Ysaÿe Competition és a Carl Flesh Competition versenyeken is.

2023 óta a baden badeni Carl Flesch Academy művészeti igazgatója, 2021 óta a Hong Kong International Young Musicians Competition művészeti igazgatója és elnöke.

2023 óta az Orchid Classics adja ki a Kirill Troussov Live című sorozatot, melynek részeként több mint 40 nagy sikerű élő koncertje elérhető online formátumban különböző platformokon.

Kirill Troussov Antonio Stradivari 1702-ben készült „Brodsky” nevű hegedűjén játszik, melyen Adolph Brodsky 1881. december 4-én játszotta Csajkovszkij hegedűversenyének bemutatóját.