Kozma Gábor Viktor SUZUKI színésztréning kurzust tart

2020. január 14.

3 napos workshop operaénekeseknek, színészeknek

Időpont:

2020. január 26-27-28., minden nap 14-től 18 óráig

 

Helyszín:

Zeneakadémia főépület (Liszt tér 8.), 3. emelet, XLV. terem

 

A Suzuki színésztréningről

A háromnapos műhelymunka tematikája a Suzuki színésztréning-módszer alapjainak ismertetése. A résztvevők minden nap 4 órát foglalkozhatnak a módszer tanulmányozásával.

A Suzuki-módszer során a kodifikált testhasználaton keresztül gyakorolható az intenzív előadói jelenlét, készenlét és expresszivitás. A módszeren keresztül arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen gyakorlati tevékenység szolgálja leghatásosabban az előadó rendszeres, napi szintű edzését, tréningjét, annak érdekében, hogy egy magas szintű készenléti állapotban léphessen színpadra.

Suzuki Tadashi az 1970-es évektől kezdte kidolgozni színésztréning-módszerét, amelyet azóta szerte a világon nagy elismeréssel oktatnak. A világhírű japán színházrendező és színészpedagógus módszerében a középkori japán színházi formák – nó és kabuki – technikáit használta fel, dolgozta át és vegyítette más kultúrák hagyományával a kortárs színház elvárásai szerint

Milyen az ideális idegi, testi és lelki feszültség, amely megsegíti az előadói helyzetet? Hogyan lehet a mozdulatlanságban is erős expresszivitással rendelkezni? Milyen a kötött formán keresztül tapasztalni és gyakorolni az előadói szabadságot? Az intenzív színészi jelenlét milyen minőséggel jelenik meg egy kodifikált rendszerben? Hogyan befolyásolja a talajjal kialakított kapcsolat az előadó készenlétét?

 

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGEK ÉS JELENTKEZÉS:

A kurzusra csak aktív résztvevők jelentkezhetnek. A Zeneakadémia opera és ének szakos növendékei mellett külsős résztvevők is jelentkezhetnek.

Kérünk MINDEN jelentkezőt, hogy töltse ki az alábbi online jelentkezési lapot.

 

Jelentkezési határidő:

2020. január 23. 12:00

 

Maximális létszám: 20 fő

A részvételre való regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

A tréningen a részvétel INGYENES.

A kurzus a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Táncművészek Szövetsége támogatásával valósul meg.